Lenaert Nicasiusspeld voor Manie ter Wal, voorzitter speeltuinvereni..


06 juli 2015Op zondag 5 juli 2015 heeft burgemeester Lucas Bolsius een Lenaert Nicasiusspeld uitgereikt aan Manie ter Wal, voorzitter van speeltuinvereniging "Het Soesterkwartier" ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de speeltuin.

Op 4 en 5 juli vierde de oudste speeltuin van Amersfoort aan de Noordewierweg (voorheen Zonnebloemstraat) zijn 90-jarig bestaan. Het was ook de eerste speeltuin van Amersfoort. Ruim twintig jaar is de heer Ter Wal actief als vrijwilliger en voorzitter van de speeltuinvereniging "Het
Soesterkwartier".

Burgemeester Bolsius:"De speeltuin is een belangrijke ontmoetingsplek waar kinderen en volwassenen van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. De heer Ter Wal is onlosmakelijk verbonden met de vereniging en zet zich al jarenlang belangeloos in voor de jeugd en buurtbewoners van de
wijk".

Sinds zijn aantreden heeft de heer Ter Wal de speeltuin opgeknapt; er zijn inmiddels veel speeltoestellen vervangen. Met vrijwilligers organiseert hij diverse activiteiten voor jong en oud en zorgt ervoor dat de buurtbewoners elkaar in een aantrekkelijke en veilige speeltuin kunnen ontmoeten.

De heer Ter Wal is het aanspreekpunt in de buurt, biedt een luisterend oor en helpt waar nodig. Daarnaast weet hij jongeren te enthousiasmeren om deel te nemen aan activiteiten of zich als vrijwilliger in te zetten voor de vereniging. Hij is bijna dagelijks in de speeltuin te vinden.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email