Vrijwilligers Marathon Eindhoven ontvangen gemeentelijke onderscheid..


Publicatiedatum: 06 juli 2015
06 juli 2015 Tijdens de zomerbijeenkomst voor vrijwilligers Marathon Eindhoven werden 12 onderscheidingen uitgereikt.

Mevrouw Bianca van Kaathoven, wethouder actieve stad, diversiteit en vergunningen, reikte op dinsdag 7 juli 2015 twaalf gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit tijdens de zomerbijeenkomst voor vrijwilligers van de marathon.

Verdiensten

H.H. Abauna (Haroldinio, penning)*

Haroldinio is sinds 2001 als commissielid van de werkgroep Communicatie nauw en actief betrokken bij de marathon. Hij reist - veelal in de weekenden, zo'n 20 keer per jaar - naar verwante evenementen in Nederland, Belgie en Duitsland. Daar promoot hij Marathon Eindhoven met flyers en gadgets.
Om goed geinformeerd te zijn en zijn vrijwilligerstaak goed uit te kunnen voeren, woont Haroldinio het hele jaar door diverse bijeenkomsten bij van de Marathon Eindhoven.



E.M.J.M. Albers (Ed, penning)

Ed is sinds 2002 als cooerdinator van de werkgroep Medische Zaken nauw betrokken bij de Marathon Eindhoven. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen en updaten van de jaarlijkse plannen van aanpak en zorgt voor een correcte uitvoering van de plannen tijdens de marathon. Hij zorgt voor de
jaarlijkse inventarisatie van benodigde materialen en zorgt (i.o.m. de wedstrijdleider voor de juiste situering van de medische posten langs het traject. Ed is in zijn functie van cooerdinator de linking pin. Hij staat in contact met alle geneeskundige diensten, onderhoudt overleg met deze
diensten en cooerdineert de aansturing.



H.C. Coppelmans (Henk, oorkonde)

Henk spant zich vanaf 1982 jaarlijks in voor de marathon. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de op- en afbouw van het start-/finish-gebied. Henk heeft eerder de gemeentelijke penning ontvangen voor zijn inzet.



M. van den Elst (Mark, oorkonde)*

Mark is sinds 1982 actief betrokken bij de marathon. De laatste jaren draagt hij de verantwoording voor de "levende" startlijn en dopingcontrole. Mark heeft eerder de gemeentelijke penning ontvangen voor zijn inzet.



J.G. de Greef (Hans, oorkonde)

Hans is sinds 1984 actief betrokken bij de marathon. De laatste jaren onder andere als lid van het regieteam en als cooerdinator Wedstrijdorganisatie. Hij ontving eerder de gemeentelijke penning voor zijn inzet en werd in 2010 uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar.



P. Grootes (Pieter, oorkonde)

Pieter is sinds 1982 betrokken bij de marathon. De laatste jaren is hij binnen de werkgroep Communicatie voornamelijk verantwoordelijk voor de externe communicatie. Hij ontving eerder de gemeentelijke penning voor zijn inzet.



R.L.J. Janssens (Rene, oorkonde)

Rene is 25 jaar betrokken bij de Stichting Marathon Eindhoven. De laatste jaren is hij binnen de werkgroep Wedstrijdorganisatie mede-verantwoordelijk voor de parcoursbewaking. Hij ontving eerder de gemeentelijke penning voor zijn inzet.



P.J.C.M. van Leeuwen (Peter, penning)*

Peter is als commissielid van de werkgroep Medische Zaken al 13 jaar nauw en actief betrokken bij de Marathon Eindhoven. Als arts ondersteunt hij de werkgroep door het jaar heen bij het opstellen en updaten van protocollen. Tijdens de marathon is hij als arts de hele dag actief aanwezig op de
medische post bij de start/finish. Na afloop van de marathon neemt hij deel aan de evaluatiebijeenkomsten van de werkgroep Medische Zaken.



M.F.J.M. Plouvier (Maurice, penning)*

Maurice is als commissielid van de werkgroep Wedstrijdorganisatie nauw betrokken bij de marathon Eindhoven. Hij is - samen met de andere commissieleden - niet alleen verantwoordelijk voor de parcoursbewaking, maar ook voor het jaarlijks up-to-date houden van jaarplannen en voor de juiste
uitvoering ervan. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren ook het werven en instrueren van dag-vrijwilligers voor parcoursbewaking, het informeren en onderhouden van contacten met verkeersregelaars, met cooerdinatoren van deelnemende (atletiek-)verenigingen en hogescholen. Maurice zorgt voor
inventarisatie van voor parcoursbewaking benodigde materialen en middelen (dag-vrijwilligers). Na afloop van de marathon draagt hij bij aan de evaluatie van de activiteiten van zijn werkgroep.



P.R. Schouten (Peter, oorkonde)

Peter Schouten is 25 jaar actief betrokken bij de Marathon Eindhoven. De laatste jaren is hij mede-verantwoordelijk voor de automatisering bij het Inschrijfbureau. Hij ontving eerder de gemeentelijke penning voor zijn inzet.



C.P. Spuijbroek (Cor, penning)

Cor is als cooerdinator Pacers recreanten actief betrokken bij de Marathon Eindhoven. Hij is initiatiefnemer voor het uitwerken en updaten van protocollen voor zijn werkgroep. Hij is verantwoordelijk voor de inventarisatie en het bestellen van benodigde materialen en zorgt ervoor dat het
juiste aantal pacers op de dag van de marathon aanwezig is. Tijdens de marathon zorgt Cor in overleg met de bouwers van de startvakken, mede voor de juiste indeling hiervan. Hij is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het juiste aantal pacers. Hij stuurt mede-commissieleden en
dag-vrijwilligers aan. Na afloop van de marathon is Cor initiatiefnemer voor evaluatiebijeenkomsten van zijn werkgroep.



R.J.G. Wintjes (Ron, oorkonde)

Ron is ruim 33 jaar actief betrokken bij de Stichting Marathon Eindhoven. De laatste jaren is hij als lid van de commissie Wedstrijdorganisatie de verantwoordelijke wedstrijdleider. Hij ontving eerder de gemeentelijke penning voor zijn inzet.



* De heren Abauna, Van den Elst en Plouvier zijn verhinderd op 7 juli de onderscheiding in ontvangst te nemen. De heer Van Leeuwen is mogelijk verhinderd (pas op het laatste moment bekend). Deze heren ontvangen de onderscheidingen op een later moment uit handen van de leiding van de Marathon.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.