Oproep aanvragen meettijd neutroneninstrument LARMOR


6 juli 2015

Onderzoekers kunnen aanvragen indienen voor bundeltijd aan het Nederlands-Engels LARMOR neutronen instrument bij ISIS. De deadline voor deze ronde is 16 juli 2015.

LARMOR is een Nederlandse small angle neutron scattering instrument dat bij ISIS wordt gebouwd. ISIS is een neutronen- en muonenbron aan het Rutherford Appleton Laboratory in Oxfordshire, en een leidend centrum voor onderzoek in de natuur- en levenswetenschappen. LARMOR zal daarbij unieke
mogelijkheden bieden voor metingen aan de positie en mobiliteit van atomen en moleculen in materialen, met een zeer hoge resolutie. Delen van het instrument zijn ontwikkeld in Delft en gefinancierd door een NWO-groot aanvraag.

Nederlandse onderzoekers hebben 30 dagen per jaar toegang tot LARMOR, en kunnen op twee manieren bundeltijd verwerven.

Twee maal per jaar kunnen voorstellen van specifiek Nederlandse gebruikers worden ingediend (sluiting 16 juli en 16 januari) welke worden beoordeeld door een Dutch Access Panel (DAP).

Tevens kunnen alle (ook Nederlandse) potentiele gebruikers twee maal per jaar voorstellen indienen (sluiting 16 april en 16 oktober) welke worden beoordeeld door de Facility Access Panels (FAPs) van ISIS. Kijk voor meer informatie betreffende de call voor bundeltijd op de LARMOR website of op
de ISIS website.

Het indienen van aanvragen verloopt via het ISIS Online Proposal system.

Bron: NWO