Verkeersmaatregelen tijdens Vierdaagse


Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 juli 2015 trekt de Internationale Wandelvierdaagse van Nijmegen weer door de gemeente Heumen. In verband met het wandelevenement en de bijbehorende festiviteiten is een aantal wegen afgesloten en zijn er omleidingen ingesteld. Wij vragen u de
verbodsborden niet te negeren.

WOENSDAG 22 JULI 2015: DE DAG VAN WIJCHEN

Afsluitingen

Tussen 05.00 en 11.00 uur zijn de Hessenbergseweg (van St. Walrick naar Wijchen/Alverna) en de St. Walrickweg (van St. Walrick naar Nijmegen) voor doorgaand verkeer afgesloten.

Omleidingen

Weggebruikers wordt geadviseerd om te rijden via Nederasselt (Rijksweg/Graafseweg) of via Heumen en Malden (A73 (afslag 3 `Malden'), N271 (Jan J. Ludenlaan) en Rijksweg).

DONDERDAG 23 JULI 2015: DE DAG VAN GROESBEEK

Afsluitingen

Tussen 05.00 en 11.00 uur zijn de wegen waarover gewandeld wordt afgesloten voor alle verkeer, ook voor aanwonenden en bedrijven. De bedrijven op de industrieterreinen De Hoge Brug en Ambachtsweg zijn gedurende deze uren niet bereikbaar.

Omleidingen

Verkeer van de westzijde van de A73 naar Malden wordt geadviseerd te rijden via de Jan J. Ludenlaan (N271) en de Rijksweg (N844).

VRIJDAG 24 JULI 2015: DE DAG VAN CUIJK

Afsluitingen Heumen, Overasselt en Nederasselt ussen 05.00 en 11.00 uur zijn alle wegen waarover gewandeld wordt aan de westzijde van de A73 afgesloten voor alle verkeer, ook voor aanwonenden en bedrijven.

Afsluitingen Malden en Molenhoek

De Rijksweg zal afgesloten zijn van ca. 08.30 tot 16.00 uur voor alle verkeer. Alle directe toevoerwegen naar de Rijksweg, met uitzondering van Kloosterstraat en Raadhuisstraat, zijn afgesloten.

Afsluiting Rijksweg in verband met feestelijkheden Kerkplein

In verband met de feestelijkheden op het Kerkplein in Malden is de Rijksweg tussen de Kloosterstraat en de Groesbeekseweg op donderdag 23 juli vanaf 19:00 uur afgesloten. De parkeergarages onder Maldensteijn en de Brede school blijven toegankelijk voor het verkeer.

Omleidingen Nederasselt

Bestemmingsverkeer van en naar Nederasselt is mogelijk als men vanaf Wijchen via de Rijksweg/Graafseweg het dorp benadert.

Omleidingen Overasselt

Overasselt kan men via 2 routes bereiken:

via A73 (afslag 3 `Malden'), Overasseltseweg, Valkstraat en Zilverbergweg en via Broekstraat, Schoonenburgseweg, Ewijkseweg en Zilverbergweg.

In Overasselt is er een omleidingsroute via de Zilverbergweg en de Ewijkseweg. Er zijn op twee plaatsen oversteken door de wandelroutes;

Zilverbergweg - Mgr. v.d. Burgtstraat en

Zilverbergweg - Kruisbergsestraat.

Omleidingen Heumen

Het dorp Heumen is bereikbaar via de A73, Vosseneindseweg, Donderbergweg, Parksesteeg, Blankenbergseweg en Looistraat. Voor bestemmingsverkeer uit Heumen zal er een doorsteek in het parcours zijn bij de kruising Oude Boterdijk - Koningin Julianastraat.

Omleidingen Molenhoek

Evenals voorgaand jaar zijn alleen het industrieterrein Sluisweg en de Molenstraat in Molenhoek vanaf de A73 via de Sluisweg bereikbaar.

De oversteek Molenstraat / Stationstraat naar Molenhoek (gem. Mook en Middelaar) is afgesloten. Molenhoek zelf is via Gennep en Groesbeek bereikbaar.

Omleidingen Malden

Malden is via Groesbeek (Biesseltsebaan, Groesbeekseweg) of via A73 (afslag 2: Dukenburg), v. Boetbergweg, Weezenhof straten 92 en 93, Westerkanaaldijk, Burchtselaan, Blankenbergseweg (de Hoge Brug), en Broekkant bereikbaar. Een oversteek over de Rijksweg is alleen bij de kruising
Raadhuisstraat - Kloosterstraat mogelijk. In verband met de afsluiting van de Rijksweg voor de opbouw, wordt een omleiding ingesteld via Droogsestraat, Broekkant en Broeksingel.

Parkeerverboden

Om de hulpverlening voldoende ruimte te geven, geldt voor onderstaande wegen in Malden een parkeerverbod op vrijdag 24 juli tussen 09.00 en 16.00 uur. Hierbij is de wegsleepregeling van kracht.

- De oostzijde Zwerfkei (tussen Broeksingel en Boterdijk ter plaatse van de basisschool `de Tovercirkel')

- De westzijde van de Boterdijk (tussen Zwerfkei en Steenacker)

- De gehele westzijde van de Steenacker

- De oostzijde van de Kerkweg (tussen Raadhuisstraat en Kerkplein)

- De noord- en zuidzijde van de Kloosterstraat (tussen Schoolstraat en Rijksweg)

- De noord- en zuidzijde van de Raadhuisstraat (tussen Kerkweg en Rijksweg)

- De zuidzijde van de Jachthuisstraat (tussen Kerkweg en Schutter)

- De westzijde van de Kerkweg (tussen Meidoornstraat en Jachthuisstraat)

- De noord- en zuidzijde van de Droogsestraat (tussen Broekkant en Grootveldschelaan)

- Gehele Sportweg aan beide zijden

- De Sint Jacobsweg

Alle verkeersmaatregelen en omleidingen staan met bijbehorende kaarten ook op heumen.nl > inwoners > vierdaagse.