Succesvol FestiVal der Aa


Inhoud

Zo'n 8500 mensen bezochten afgelopen weekend het FestiVal der Aa, drie dagen lang theater en muziek in de Drentsche natuur!

Op prachtige plekken in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa werd een bijzondere mix geboden van muziek, (kinder-en straat)theater, dans, poezie en beeldende kunst.

Drentse Stimuleringsprijs Cultuur
Uit handen van gedeputeerde Van der Tuuk ontvingen Wouter Dijk uit Zeegse en Anne van Campenhout uit Amsterdam de Drentse Stimuleringsprijs Cultuur. Beide winnaars ontvingen een cheque van 1250 euro.

CD Op Fietse

Gerrit Miedema, producent, reikte het eerste exemplaar van de CD Op Fietse uit aan burgemeester Eric van Oosterhout (Aa en Hunze), Reinout Douma, dirigent Noordpoolorkest, en gedeputeerde Ard van der Tuuk.

Ter gelegenheid van het Festival Op Fietse is deze cd met twaalf fietsliedjes van onder meer Skik, Tangarine, Spinvis, Sandra van Nieuwland, Babette van Veen en Ellen ten Damme uitgebracht. Deze wordt gratis weggegeven aan alle deelnemers van de jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse (7 tot 10 juli).

Met deze cd wordt ook het 200-jarig bestaan van de provincie Drenthe gevierd. De cd bestaat uit zeven nieuwe liedjes en vijf uitvoeringen van bestaande liedjes, waaronder de klassieker `Op Fietse' van Skik. De nieuwe nummers zijn ook via Spotify te beluisteren. De officiele uitreiking vond
plaats op 3 juli, toen Festival op Fietse Schipborg bezocht tijdens de eerste dag van FestiValderAa.

Laatst bijgewerkt op 6 juli 2015.