Tour succesvol verlopen in Zuid-Holland


Een dag na de tweede etappe van de Tour de France kijkt de provincie met trots en tevredenheid terug op het verloop van dit bijzondere evenement.

Zo'n kleine 100 kilometer van het parcours van 166 kilometer liep door provincie Zuid-Holland. Jordy Looij, projectleider Tour de France van provincie Zuid-Holland: "De Tour was redelijk ingrijpend voor de weggebruiker, aangezien een groot aantal provinciale wegen tijdelijk afgesloten was.
Tevens hebben we op meerdere wegen tijdelijke maatregelen moeten nemen om een veilige passage mogelijk te maken. Bijvoorbeeld waar de renners een bocht moesten maken over een van onze turborotondes, hebben we de banden tijdelijk verwijderd."

Gezien de drukte is de overlast beperkt gebleven en kan de provincie ook wat dat betreft terugkijken op een succesvolle Tour de France. Ongeveer 3 kwartier nadat de renners waren gepasseerd, heeft de provincie de afgesloten wegen weer vrijgeven.

Samenwerking

Gedeputeerde Floor Vermeulen: "Ik ben trots op de kwaliteit van onze wegen en op onze mensen die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben. De samenwerking met de verschillende organisaties, waaronder Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam en de organisatie van de Tour, verliep uitstekend."