Viering 80ste verjaardag Dalai Lama op de Dam in Amsterdam

Op maandag 6 juli wordt wereldwijd de 80ste verjaardag gevierd van de Dalai Lama. In Nederland zal dit gebeuren op de Dam in Amsterdam, van 13.00 tot 14.00 uur. De organisatie is in handen van International Campaign for Tibet.

De Dam zal in een Tibetaanse landschap veranderen, waarbij honderden gekleurde Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen om hun boodschap van vrede, compassie en wijsheid over de wereld te verspreiden. Ook in de rest van Nederland hangen tienduizenden Tibetaanse vlaggen achter de huiskamerramen, in het kader van de campagne "Dalai Lama 80 jaar" van de International Campaign for Tibet.

Het programma start met een traditioneel gebed door een Tibetaanse monnik, gevolgd door optredens van Tibetaanse artiesten. Ter afsluiting kan iedereen meedoen aan een Tibetaanse traditie: 'Sangsol'. Hierbij wordt geroosterd meel in de lucht gegooid, ter zuivering van alle obstakels.

Tsering Jampa, Executive Director van International Campaign for Tibet: "Wij huldigen niet alleen de bijdrage van de Dalai Lama aan wereldvrede en menselijke waarden, maar staan ook op de Dam uit solidariteit met de Tibetanen in zijn vaderland. Een nieuwe generatie in Tibet toont adembenemende moed en vastberadenheid in hun geweldloze strijd voor mensenrechten en de vrijheid om hun religie uit te oefenen. Zij zijn het levende voorbeeld van het belang van de Dalai Lama in hun leven, ondanks de intimiderende veiligheidsmaatregelen en het hardhandig optreden waarmee ze te maken hebben en het repressieve beleid dat de Chinese regering voert tegen Tibetanen en hun cultuur en nationale identiteit."

International Campaign for Tibet nodigt iedereen uit om de verjaardag maandag 6 juli a.s. te vieren in hartje Amsterdam, en zo ook de blijvende solidariteit te tonen met het Tibetaanse volk.