Amrop benoemt nieuwe mondiale CEO

Amsterdam, 6 juli 2015

Amrop Executive Search heeft Jose Ignacio Leyun gekozen als mondiale CEO en Lid van de Executive Board van Amrop Partnership SCRL.

Leyun is Partner bij Amrop Seeliger y Conde in Spanje en hoofd van Amrop's Global Leadership Assessment Practice, met een voortrekkersrol in de Professional Services Practice. Hij wordt gekend als vertrouwd adviseur van de Raden van Bestuur van een reeks internationale ondernemingen en organisaties.

"Ik ben vereerd dat deze CEO rol mij toegekend is" zei de heer Leyun. "De executive search en human capital consulting markt staat voor een nieuwe fase in haar levenscyclus. Amrop 's toekomst ziet er daarin veelbelovend uit, in het bijzonder omdat we onze Leaderschip Services blijven uitbreiden. Ik ben enthousiast over de toekomst van Amrop en vereerd om te kunnen bijdragen aan de vooruitgang van onze organisatie die zich in onderlinge verbondenheid op dynamische wijze naar de toekomst richt. "

Leyun volgt Ulrich Dade op, die voorzitter van Amrop was sinds 2009. De Amrop

partnership spreekt haar waardering uit voor diens consistente en integere leiderschap en diens belangrijke bijdragen aan de duurzame groei en evolutie van de organisatie. Dade blijft actief bij de Amrop partnership in de rol van voorzitter van de Raad van Advies.

Leyun begon zijn professionele carriere in de financiele sector. Zijn laatste functie in de financiele sector was als Managing Director van het internationale netwerk van Argentaria (de VS, Latijns-Amerika, Europa en Azie ), met hoofdzetel in New York . Na zijn ervaring in de financiele sector vervulde hij Managing Director en General Manager functies bij bedrijven in de voedingsmiddelen industrie. Hij werd partner bij Amrop Seeliger y Conde in 2001.

Leyun heeft Rechten en Economie gestudeerd aan ICADE en heeft tevens een diploma in Management Development van IESE . Hij is ACC - gecertificeerd "Executive and Group Coaching" door de ICF (International Coaching Federation ) en heeft deelgenomen aan het Amrop - IMD Trusted Advisor programma op IMD in Zwitserland.

Over Amrop

Amrop adviseert 's werelds meest dynamische organisaties over het identificeren en selecteren van (senior) directors en executives, de zogenaamde 'Leaders for What's Next' - en is bedreven in het werken op internationaal niveau in markten over de hele wereld. Met 84 kantoren in 57 landen is Amrop een van 's werelds grootste executive search partnerships. www.amrop.com

Amrop Nederland is een partnership van vijf senior level executive search partners. De partnership heeft meer dan dertig jaar ervaring in top executive search in Nederland. Alle partners hebben brede (lijn)managementervaring, veelal opgedaan in een internationale context waardoor zij de klanten, hun business en organisaties goed begrijpen, evenals de specifieke behoeften en kwaliteiten van kandidaten. www.amrop.nl