25-jarige Dick Boreel beleeft vuurdoop als CEO bij Adecco Group Nederland

`Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de kans die me geboden wordt en weet zeker dat deze ervaring gaat helpen om snel een baan te vinden die past bij mijn ambities.'

Zaltbommel, maandag 6 juli 2015. Vandaag heet Adecco Group Nederland zijn nieuwe CEO voor een maand welkom. Hij heet Dick Boreel, is 25 jaar, en heeft net zijn Mastertitel Transport & Supply Chain Management op zak. Eerder studeerde hij af in Strategic Management & International Business. Dick Boreel heeft met de HR-dienstverlener een contract getekend als CEO voor een maand. Er wacht hem een intensief programma. Hij zegt: "Een kans als deze komt maar eens in je leven voorbij. Het lijkt me geweldig om van dichtbij mee te maken hoe besluitvormingsprocessen in een grote organisatie verlopen."

De unieke ervaring die Dick Boreel op gaat doen, is onderdeel van de internationale Adecco-campagne Way to Work. Met deze campagne wijst Adecco jonge werkzoekenden letterlijk de weg op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt met loopbaanadviezen, workshops en ervaringsplaatsen bij opdrachtgevers van de HR-dienstverlener.

CEO for One Month

Via een speciale app konden jongeren de afgelopen periode solliciteren naar de positie van CEO for One Month. Wereldwijd is de app 18.000 keer gedownload. Na een voorselectie heeft onlangs een spannende finale plaatsgevonden in de vorm van een bootcamp. In Nederland namen vier kandidaten deel aan de bootcamp, geselecteerd op basis van interviews en testen. Dick Boreel is als beste uit de bus gekomen. In de maand waarin hij leiding geeft aan Adecco Group Nederland, dingt hij tevens mee naar de ultieme positie: CEO van de internationale Adecco Group in Zuerich.

Passie

Volgens Patrick Bakker, de Nederlandse CEO, is hij daar een uitstekende kandidaat voor. Hij zegt: "Alle kandidaten hebben diepe indruk gemaakt, maar de match met Dick is 100%. Zijn studies en interesses sluiten perfect aan op onze business. Zijn persoonlijke kwaliteiten belichamen een aantal van onze internationale kernwaarden als Team Spirit, Passie en Customer Focus. Ik weet zeker dat we veel van elkaar gaan leren en dat Dick mij scherp gaat houden."

De winnaar, Dick Boreel, zegt over de achterliggende en nog komende ervaringen: "Het is heel bijzonder dat een grote onderneming op deze manier voor ons in de bres springt. Wat een tijd, moeite en aandacht is er in ons geinvesteerd. Ook de andere finalisten, Tom van Els, Danielle Sienema en Jil Arets, kijken met veel plezier en trots terug op hun deelname. Ze zijn ervan overtuigd nog lang te zullen profiteren van hun ervaringen met Adecco Group Nederland. Danielle Sienema, die net een topbaan heeft geaccepteerd bij radiostation SlamFM: "Ervaringen als deze geven heel veel zelfvertrouwen. Je weet dat je onderaan de ladder moet beginnen, maar als je solliciteert naar een CEO-positie zit je er toch anders in. Mijn advies aan iedereen die werk zoekt: blijf dromen en durf de lat hoog te leggen."

CEO-auto van de zaak

Zowel CEO Patrick Bakker als CEO for One Month Dick Boreel kijken enorm uit naar de samenwerking. Patrick: "Dick gaat echt op het hoogste niveau meedraaien. We gaan samen een spannende en leerzame tijd beleven. Dick: "Er is een echte klik. Met de organisatie en met het directieteam. Ik ben klaar om echt alles eruit te halen." Aardig detail, tot slot, voor de CEO for One Month staat een bedrijfsauto met opdruk klaar: een comfortabele Audi, beschikbaar gesteld door de Brabantse Volkswagen en Audi Dealer Van den Udenhout.

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing Services aan alle sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, IT, Technology, Freelance en Young Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Rinus Wittenberg, Marketing, 06-53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar www.adecco.nl, www.adecco.nl/waytowork en/of www.ajilon.nl.