INCAS3 naar one-tier board met Prof. H. Woertche als Executive Director

Assen, 6 juli 2015 - Met de overgang op 1 juli 2015 naar een project- en marktgefinancierde organisatie, past Stichting INCAS3 haar governance structuur aan van een two-tier board naar een one-tier board. Stichting INCAS3 is van mening dat het internationaal gebruikelijke one-tier board model, door de flexibiliteit, relatief lage kosten en de mogelijkheid voor snelle besluitvorming en efficiente informatie-uitwisseling, haar het best in staat zal stellen om haar groeidoelstellingen voor een succesvolle toekomst te verwezenlijken.

De Raad van Toezicht van Stichting INCAS3 heeft deze verandering in governance unaniem ondersteund, gegeven dat de Raad van Toezicht destijds is ingesteld om toezicht te houden op de publieke startfinanciering die Stichting INCAS3 heeft ontvangen. Met het einde van deze startperiode op 30 juni 2015 heeft de Raad van Toezicht haar functie vervuld en heeft zij er alle vertrouwen in dat Stichting INCAS3 een succesvolle toekomst in het vooruitzicht heeft. James van Lidth de Jeude, voorzitter van de Raad van Toezicht, zegt: "De raad van toezicht kijkt met veel waardering terug op de inzet en prestaties van het INCAS3 team gedurende de ontwikkelingsperiode. Hoewel het duidelijk is dat de overgang van de startfinanciering naar een project- en marktfinanciering uitermate uitdagend is, hebben wij er vertrouwen in dat de solide basis die in de afgelopen jaren gecreeerd is, de Stichting INCAS3 in staat stelt zelfstandig verder te gaan en grote successen te behalen."

Heinrich Woertche, de voormalig wetenschappelijk directeur, neemt met ingang van 1 juli 2015 de rol van directeur op zich. Heinrich is een van de oprichters van Stichting INCAS3 en is de drijvende kracht achter de innovatieve ontwikkelingen die Stichting INCAS3 de afgelopen zeven jaar heeft gerealiseerd. Zijn benoeming als hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven is slechts een van de erkenningen voor het excellente werk dat hij in de afgelopen jaren heeft verricht. "Onze startfinanciering heeft ons in staat gesteld een innovatieve en creatieve organisatie op te bouwen. Onze expertise heeft geleid tot tal van nationale en internationale samenwerkingsverbanden die we zullen blijven versterken in de komende jaren, en die ons bij uitstek positioneren om invulling te geven aan onze regionale verantwoordelijkheid om het MKB in het Noord Nederlands-Duitse grensgebied te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van hun sensor innovaties", aldus Heinrich.

John van Pol zal de rol van non-executive voorzitter aannemen in de nieuwe one-tier board en Yvonne van den Berg is benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder.