Ellen van Langen event ambassador EK Atletiek 2016

PERSBERICHT 6 JULI 2015

Ellen van Langen event ambassador EK Atletiek 2016 brooks officiële kledingpartner

Ellen van Langen is benoemd tot Event Ambassador van de EK Atletiek 2016 in Amsterdam. Precies een jaar voor de start van het evenement werd ook het gerenommeerde merk Brooks gepresenteerd als de officiële kleding- en footwearpartner van de EK 2016.

Het nieuws werd bekendgemaakt in het Olympisch Stadion op een gezamenlijke persconferentie van de Stichting EK Atletiek 2016, de Atletiekunie en host broadcaster NOS. De topatleten Gregory Sedoc en Susan Kuijken waren ook aanwezig en werden door gastheer Tom Egbers onder meer geïnterviewd over hun ambities in 2016. Beiden lieten weten de EK in eigen land als een hoogtepunt van dat atletiekjaar te beschouwen. ‘Voor eigen publiek, op zo’n kampioenschap lopen, dat brengt ongetwijfeld iets extra’s in mij boven’, zei middenafstandsloopster Kuijken.

NOS

Voor de NOS zijn de Europees kampioenschappen atletiek een meer dan omvangrijke operatie, aldus Astrid Dutrenit, senior producer bij de NOS. ‘Groter dan de Elfstedentocht, het EK voetbal in 2000 en de troonswisseling. Onze crew zal uit bijna 350 mensen bestaan. Er worden straks zeven regiewagens ingezet en 75 camera’s zullen de EK registeren. Dat allemaal levert gedurende vijf dagen het aantal van 40 uur aan beelden voor televisie op.’

EVENT AMBASSADOR

De EK van 6 tot en met 10 juli 2016 heeft sinds vandaag een Event Ambassador: Ellen van Langen. De Olympisch kampioen 800 meter van 1992 was als bestuurslid al bij de Stichting EK Atletiek 2016 betrokken. ‘Als Event Ambassador wil ik zo veel mogelijk mensen, nationaal en internationaal, warm maken voor dit geweldige evenement. Ook de media. Het is toch geweldig dat we dit als Nederland kunnen organiseren. De cijfers spreken voor zich: 1.300 atleten en ruim 1.750 vrijwilligers. Deze Europese kampioenschappen in het Olympisch Stadion zullen voor iedereen - organisatie, atleten, vrijwilligers én publiek - een unieke ervaring zijn die je maar één keer in je leven meemaakt.’

BROOKS

Op de persconferentie werd ook de kleding- en footwearpartner van het evenement bekendgemaakt: Brooks. Het gerenommeerde merk zal de kleding van alle vrijwilligers, officials en de voltallige televisieploeg verzorgen. Ook is Brooks hoofdsponsor van de ‘Brooks 10K Run’ op zondagochtend 10 juli 2016.

De stichting EK Atletiek is daarnaast samenwerkingsverbanden aangegaan met Le Champion voor de organisatie van het EK Halve Marathon, de Brooks 10K Run, en een aantal side events tijdens de EK. Runner’s World Magazine sluit aan als Media Partner en de Cruyff Foundation is als Maatschappelijk Partner aan het evenement verbonden.

EUROPEAN ATHLETICS

Vice-president Jean Gracia van European Athletics is onder de indruk van de voorbereidingen, zo zei hij op de persbijeenkomst in Amsterdam. De slogan ‘Athletics like never before’ is uitdagend, maar past bij deze EK, vindt Gracia. ‘De kampioenschappen zullen niet alleen in maar ook buiten het stadion plaatsvinden. De plannen voor een aantal onderdelen in het hart van de stad zijn spectaculair. Voeg daar aan toe het enthousiasme van de Nederlandse fans en naar verwachting topprestaties van een aantal Nederlandse atleten en je hebt alle ingrediënten voor een prachtig, belevingsvol evenement voorradig.’

Fotobijschrift (gebruik foto rechtenvrij bij plaatsing artikel mits bronvermelding)

Met een handtekening bezegelt David Bohan, president van Brooks Running EMEA, de overeenkomst met de Stichting EK Atletiek 2016. Naast hem bestuurslid Marjan Olfers van de stichting, Event Ambassador Ellen van Langen, directeur Rien van Haperen en mascotte Adam. (Foto: Erik van Leeuwen)