CWS neemt SaniQ over

CWS Nederland heeft per 1 juli het familiebedrijf SaniQ in Nijkerk overgenomen. Hiermee is de eerste concrete stap gezet in de groeistrategie van CWS. SaniQ levert net als CWS producten en diensten in toilethygiene, maar heeft ook een uitgebreid aanbod voor keukens en tafelaankleding. SaniQ richt zich met name op het midden- en kleinbedrijf en de horeca.

Wat betekent deze overname voor CWS?

CWS wil groeien in een krimpende markt. Daarom zocht de directie van CWS naar een bedrijf dat goed aansluit bij de huidige business, maar tegelijk weinig directe overlap heeft. Met de overname van SaniQ vergroot CWS haar marktaandeel en omzet, die momenteel vooral wordt gegenereerd door grotere organisaties en via partners. Het aanbod aan producten en diensten wordt daarmee breder, maar tevens ook aantrekkelijker voor nieuwe klanten, met name in het MKB segment.

Over SaniQ

Het familiebedrijf SaniQ is opgericht in 1996. Het bedrijf telt 15 medewerkers en is actief bij landelijke ketens, overheid, scholen en een grote groep horeca en recreatiebedrijven. Het hoofdkantoor is gevestigd te Nijkerk en biedt een breed pakket aan diensten, services en producten met name voor toiletten en keukens ( zoals spoel- en vaatwasmiddelen) en tafelaankleding (kaarsen, placemats etc.). Hiermee bedient men +- 1300 kleine en middelgrote klanten in heel Nederland en ook enkele in Belgie. De dagelijkse leiding van SaniQ is in handen van Niels en Nico Bleijerveld.

Over CWS

CWS Nederland B.V. te 's-Hertogenbosch is een dochteronderneming van een van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes en textieldiensten. Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS handdoek-, zeep-en geur-dispensers, entreematten en milieuvriendelijke sensor-kraanconcepten en Washroom Media. Klanten profiteren van de professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies en regelmatig onderhoud. Het hoofdkantoor CWS-boco International, is gevestigd in Duitsland en is een dochteronderneming van het Haniel-concern. Haniel heeft een totale verkoopomzet van +- 27 miljard euro per jaar en heeft ongeveer 56.000 werknemers en is een van meest succesvolle Duitse familiebedrijven ter wereld.