Verhalenspeurtocht afvalbakken


Vanaf 9 juli kunnen kinderen in Heerlen via een verhalenspeurtocht langs afvalbakken de avonturen van "Binkie 't Blikje" volgen.

De gemeente heeft deze verhalenspeurtocht laten ontwikkelen om aandacht te vragen voor een schone leefomgeving. De speurtocht richt zich voornamelijk op kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

Op 20 afvalbakken in en rond het centrum van Heerlen staan stickers met een QR-code. Door deze QR-code in te scannen met een smartphone of tablet wordt een illustratie zichtbaar en een deel van het verhaal voorgelezen. Ook wordt aangegeven waar de volgende afvalbak staat met het vervolg van
het verhaal. Door de QR-codes in de juiste volgorde te scannen, kan het hele verhaal worden gevolgd. Voor het scannen van de QR-code moet wel een App op de smartphone of tablet zijn geinstalleerd en is een (wifi)internetverbinding nodig.

Binkie t Blikje

Het startpunt van de speurtocht is de afvalbak in de Plaarstraat (bij de Morenhoek). De afvalbakken van de speurtocht zijn herkenbaar aan hun roze kleur. In het verhaal raakt Binkie het Blikje zijn vriendinnetje Pien de Petfles kwijt. Hij gaat naar haar op zoek en beleeft onderweg spannende
avonturen met allerlei nieuwe vriendjes. Lukt het Binkie om zijn vriendinnetje terug te vinden?

Heerlen Schoon

De verhalenspeurtocht is een onderdeel van de Campagne Heerlen Schoon. Hierin wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en partners de uitdaging aangaan om de stad schoon en netjes te houden. Meer informatie is te vinden op www.heerlen.nl/heerlenschoon.



Publicatiedatum: donderdag 9 juli 2015

ga naar het nieuwsarchief