Werkzaamheden aan het spoor


Deze zomer vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor in Helmond. Tussen de overweg Verlengde Stationsstraat (bij de Vlisco) en de Henri Dunanttunnel wordt het spoor vernieuwd. Gedurende de werkzaamheden rijden er geen treinen. Ook is de spoorwegovergang aan de Churchilllaan een week lang
afgesloten voor het verkeer.

Dit werk aan het spoor in Helmond valt samen met grootschalige werkzaamheden aan het spoor bij Eindhoven. Hierdoor rijden er geen treinen op de volgende momenten:

* Zaterdag 18 juli tot en met zondag 26 juli: geen treinen tussen Eindhoven en Venlo en andersom
* Maandag 27 juli tot en met zondag 9 augustus: geen treinen tussen Eindhoven en station Helmond en andersom. Er rijden dan dus wel weer treinen van en naar Venlo.

Op de momenten dat er geen treinen rijden, zet de NS bussen in. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Houdt u daar vooral rekening mee als u op vakantie gaat en het vliegtuig moet halen op bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven Airport. U kunt uw reis plannen via ns.nl of 9292.nl.

* Meer informatie over de afsluiting van het spoor

Afsluiting spoorwegovergang Churchilllaan

Door de werkzaamheden aan het spoor, is de spoorwegovergang Churchilllaan afgesloten van zaterdag 18 juli (00.00 uur) tot vrijdag 24 juli (00.00 uur). Verkeer kan omrijden via de onderdoorgang bij station Helmond of de Henri Dunanttunnel.

Raildempers

Tussen de Verlengde Stationsstraat en de Henri Dunanttunnel wordt het spoor geheel vernieuwd. Er komen nieuwe spoorstaven (rails) en bielzen en het spoorgrind wordt vervangen. Omdat deze werkzaamheden toch al plaatsvinden, worden er meteen raildempers tegen de nieuwe rails aangebracht. Deze
raildempers zorgen voor minder geluidhinder van treinen voor de omwonenden. Eigenlijk zouden de raildempers pas later aangebracht worden, maar dat gebeurt nu al, omdat het spoor toch al afgesloten is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het feit dat er de komende jaren meer goederentreinen
door Helmond rijden als gevolg van werkzaamheden aan de Betuweroute. De raildempers komen ter hoogte van de spoorwegovergang Churchilllaan, over een lengte van 400 meter. De raildempers maken onderdeel uit van het project `Stiller spoor'.

* Meer informatie over het project Stiller spoor