Gebiedsplatform Wadden investeert in leefbaarheid Waddenregio


gemeentelogo
Het Gebiedsplatform Wadden adviseert positief over tien projecten uit de Waddenregio. Ieder project is erop gericht de leefbaarheid in de regio te vergroten. Vanuit het Iepen Mienskipsfuns wordt aan tien projecten EUR 107.115,- subsidie toegekend. In totaal wordt er EUR 246.640,- in het gebied
geinvesteerd. Ook aan Vlieland zijn subsidies toegekend voor de volgende projecten:

Vlieland bloeit, subsidiebedrag EUR 8.743,--

Stichting de Vliering gaat op Vlieland de jeugd en jongeren betrekken bij het aanleggen van bloeiende bermen en bloemenweiden. Naast dat dit een mooi aanzicht geeft zullen de insecten hier ook goed bij gedijen. Op deze manier wordt de jeugd spelender-wijs betrokken bij de natuur.

Portret van Vlieland, subsidiebedrag EUR 7.700,--

Museum Tromp's Huys wil met beeldmateriaal en aquarellen een aantal oudere Vlielanders portret-teren. Ouderen beschikken over herinneringen over gebruiken, gebeurtenissen en personen die niet zijn vastgelegd maar wel samen het collectieve geheugen van het eiland vormen.
Museum Tromp's Huys zal de interviews via een videoverslag vastleggen. De aquarellen zullen door een professioneel kunstenaar worden gemaakt. Het beeldmateriaal zal worden gemonteerd en samen met de aquarellen tentoon worden gesteld in Museum Tromp's Huys.

derde subsidieronde IepeMienskipsfunsn
De Provincie Fryslan stelt dit jaar met het Iepen Mienskipsfuns voor heel Fryslan 2,5 miljoen euro beschikbaar. Dit geld is bedoeld om goede ideeen en initiatieven die de leefbaarheid in Fryslan vergroten verder te helpen.

In augustus/september 2015 start een derde subsidieronde. Dan kunnen weer projectideeen ingediend worden. Belangrijke voorwaarde is dat inwoners gezamenlijk een projectidee indienen en uitvoeren.
Houd de website www.streekwurkloket.frl in de gaten of laat u informeren door Streekwerk Friese Wadden-eilanden (058-2925812).