Westvoorne bekroond met de QualityCoast Gold Award en drie Blauwe Vl..


Op 8 juli ontving wethouder Blok-van Werkhoven in Katwijk aan Zee de QualityCoast Gold Award uit handen van de vereniging Kust en Zee.

Wederom mag de gemeente Westvoorne op de 1e en 2e slag in Rockanje en bij de Jachthaven Geijsman in Oostvoorne de `Blauwe Vlag' hijsen. Westvoorne is trots op beide strandonderscheidingen die in de toeristische branche gerenommeerde kwaliteitsaanduidingen zijn.

De gemeente Westvoorne is dit jaar voor de 3^e keer een van de meest duurzame kustgemeenten van Nederland. Met het rapportcijfer 8,1 ontvangt Westvoorne wederom een QualityCoast Gold Award. In 2011 ontving Westvoorne voor het eerst een Gold Award en voerde gelijk de QualityCoast top 10 aan. In
2013 ontving Westvoorne voor de 2^e keer een QualityCoast Gold Award.

Het strand van Rockanje werd door een onafhankelijke jury beoordeeld op 120 criteria. Een daarvan is het aantal Blauwe Vlaggen; een ander is het percentage horeca-ondernemingen met een eco-label. QualityCoast is dan ook het enige complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel.
De groene en duurzame kustbestemmingen met een QualityCoast Award zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn.

QualityCoast Awards

QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Een aantal touroperators
schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen. Ook `groene' booking sites gebruiken de QualityCoast scores om consumenten te informeren over de duurzaamheid van hun bestemming.