Gemeente Vlissingen: Drijflaag weg op Lekvijver Oost-Souburg


Gepubliceerd op 08 juli 2015
De Lekvijver

De Lekvijver

Op de Lekvijver in Oost-Souburg is geen drijflaag meer te zien. De zwevende alg die eerst nog te zien was, is verdwenen. Hierdoor is de bodem ook weer beter zichtbaar. Vrijdag 23 juni 2015 werd blauwalg geconstateerd en zijn omwonenden geinformeerd.

Fontein blijft langer aan

Een maatregel die genomen is voor de blauwalg, is dat de fontein 2 uur langer blijft aanstaan. Normaal is dit van 10.00 tot 22.00 uur, dit is nu van 8.00 uur tot 22.00 uur. Het waterschap en de gemeente blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Vermijd contact met water

We raden aan zorgvuldig te zijn en onnodig contact door mens en dier met water uit de Lekvijver te vermijden. Contact met oppervlaktewater waarin de blauwalgen aanwezig zijn kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan
het maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid is per mens zeer verschillend.
Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat worden geadviseerd normale hygiene toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen.

Wat is blauwalg?

Op de website van zwemwater.nl wordt uitgelegd wat blauwalg inhoudt.

Vragen?

Omwonenden hebben een brief (PDF, 187 KB) ontvangen over de situatie. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer Leefomgeving van de gemeente Vlissingen, bereikbaar via telefoonnummer 14 0118 en e-mail gemeente@vlissingen.nl.