Denk mee over de invulling van de toekomstvisie: 'Samen doen'


In 2013 is in de toekomstvisie vastgelegd waar we als gemeenschap in Reusel-De Mierden in 2030 willen zijn. Samen met onze inwoners willen we bekijken hoe we dit gezamenlijk kunnen bereiken. Daarvoor hebben we het traject `Samen Doen' gestart.

Terugblik inwonersavonden

Vorige maand zijn er in alle dorpen van Reusel-De Mierden inwonersavonden geweest over leefbaarheid. Deze avonden waren bedoeld om samen te inventariseren wat er nodig is voor een prettig leven in uw dorp. Hier kwamen onder meer uit: het belang van het gemeenschapshuis en trots zijn op het
verenigingsleven.

Inwonersavond september

We organiseren eind september/begin oktober een vervolg. Op deze avond worden ideeen van de eerste avond verder uitgewerkt en, zo nodig, nieuwe ideeen toegevoegd. Dit wordt gedaan per dorp aan de hand van een aantal thema's. De locatie en datum worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Bijeenkomst over proces `Samen Doen'

Om te bekijken hoe we het proces op touw kunnen zetten, was er afgelopen donderdag 2 juli een bijeenkomst met de dorpsraden, de werkgroepen zorg en welzijn, de adviescommissie wonen zorg en welzijn en de gemeente. Doel hiervan was om ideeen uit te wisselen over het proces om te komen tot de
uitvoering van de toekomstvisie. De aanwezigen waren enthousiast en er werd levendig gediscussieerd. Het was een zinvolle en nuttige avond.

Heeft u vragen of wilt u meedoen tijdens de avonden mail dan naar Marjo Luttels: m.luttels@reuseldemierden.nl.