Sociaal Beleidskader bij Reed Business | CNV Dienstenbond


CNV Dienstenbond is met Reed Business een verlenging van het Sociaal Beleidskader (SBK) overeengekomen.

Er hebben geen majeure veranderingen plaatsgevonden ten opzichte van het vorige SBK.

Wat is de looptijd?

De looptijd van dit SBK is van 30 juni tot 1 juli 2016. Hiermee krijgt u dus geen transitievergoeding, maar heeft u recht op het SBK wat beter is dan de transitievergoeding.

Arbeidsmarkt-orientatie

In de periode nadat de communicatie over een voorgenomen reorganisatie heeft plaatsgevonden, maar er nog geen OR-advies is, worden de betrokken werknemers bewust gemaakt van hun kansen op de interne en externe arbeidsmarkt.

Zoektermijn en vaststellingsovereenkomst

Wanneer u getroffen zou worden door een reorganisatie, zal u zo snel mogelijk geinformeerd worden door uw werkgever en krijgt u een kopie van het SBK.
Het nieuwe sociaal plan heeft een looptijd tot medio 2016.

Tijdens de zoektermijn bent u vrijgesteld van werk. De zoektermijn is afhankelijk van uw leeftijd en het duur van uw dienstverband. Zie tabel (zoektermijn is uitgedrukt in maanden):



Beeindiging op verzoek van de werknemer

Indien de boventallige werknemer in het kader van de gesprekken over de totstandkoming van het Actieplan aangeeft zelfstandig een nieuwe baan te willen vinden dan wel een eigen bedrijf te willen gaan starten, wordt een vaststellingsovereenkomst afgesproken. De werknemer ontvangt als
"vergoeding" het bruto maandsalaris over de voor de werknemer geldende zoektermijn en opzegtermijn vermenigvuldigd met de factor 1,25.

Het volledige SBK vindt u hier.

Stemmen

U kunt tot en met maandag 13 juli stemmen. Dit kunt u doen door een mailtje te sturen naar a.towhidi@cnvdibo.nl. Geef daarin aan dat het gaat over het SBK Reed Business en of u wel of niet akkoord gaat met het resultaat. Vermeld ook uw naam, adres, woonplaats, functie en lidnummer.

Reacties/Vragen?

Uiteraard kunt u ook met uw reacties en vragen bij ons terecht via de mail op het adres a.towhidi@cnvdibo.nl.

Terug