Skatetoertocht Midden-Delfland: zaterdag 11 juli


Op zaterdag 11 juli organiseert het Recreatieschap Midden-Delfland een skatetoertocht vanaf Sportcenter Allround in Den Hoorn. Skateliefhebbers kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur starten voor een rondje van 9 of 18 kilometer over het pas geopende skateroutenetwerk Midden-Delfland.

Deelname is gratis, inschrijving niet nodig.

De tocht start bij Sportcenter Allround aan de Zuidhoornseweg 6a in Den Hoorn, aan de rand van Delft. Er ligt voor elke deelnemer wat lekkers en een handig vouwkaartje van het skateroutenetwerk Midden-Delfland klaar. De toertocht is geschikt voor alle (ervaren) skaters en skeeleraars, deelname
is op eigen risico. Een eerdere toertocht op 29 mei kon vanwege het slechte weer niet doorgaan. Aanstaande zaterdag lijken de weergoden de skaters gunstiger gezind.

Recreatieve routes

Het skateroutenetwerk is onderdeel van de recreatieve routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling
tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.