Meedoen en je eigen geld verdienen


De raad van Wijdemeren heeft op 28 mei de re-integratieverordening vastgesteld. Daarin staat wat de gemeente kan doen om iemand aan werk te helpen en economisch zelfstandig te maken. Zoals scholing, een werkervaringsplaats, loonkostensubsidie, hulpmiddelen voor op de werkplek en beschut werk.
De nieuwe verordening is vanaf 1 juli van kracht.
Er wordt gekeken naar wat iemand kan en waar de mogelijkheden liggen.
Er wordt gekeken naar wat iemand kan en waar de mogelijkheden liggen.

Sinds 2015 moet de gemeente ervoor zorgen dat iedereen die kan werken, weer aan de slag gaat. Mensen met een bijstandsuitkering en gedeeltelijk arbeidsongeschikten bijvoorbeeld. Of mensen met een arbeidsbeperking.

Maatwerk voor werkzoekenden en werkgevers

De arbeidsmarktregio Gooi en Vecht kijkt naar wat iemand kan en waar de mogelijkheden liggen. Er wordt een plan gemaakt om de kansen op werk te vergroten. Soms volgt iemand eerst een training. De arbeidsmarktregio Gooi en Vecht zoekt samen met werkgevers naar banen en zorgt dat getrainde
mensen op deze banen geplaatst worden.

Hulp bij het vinden van werk

Iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt mag gebruik maken van de hulp van de gemeente om een baan te vinden. Zoals mensen met een bijstandsuitkering of een arbeidsbeperking.
Mensen die aangewezen waren op de sociale werkvoorziening of de Wajong kunnen nu ook naar de gemeente voor hulp bij het vinden van werk. De sociale werkvoorziening is er alleen nog voor mensen die er al werken. De Wajong is voor jongeren die door hun beperkingen helemaal niet kunnen werken.