Woonruimte voor studenten en starters aan Willem Dreeslaan


10-07-2015

In het pand Willem Dreeslaan 113, waar vroeger het UWV zat, komt woonruimte voor studenten en starters. In Utrecht is grote behoefte aan goede en betaalbare woonruimtes voor deze groep. Met dit en andere initiatieven verandert de omgeving van kantoorgebied naar woongebied.

In het pand komen 134 onzelfstandige eenheden. Bewoners huren een slaapkamer maken verder gebruik van een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. De transformatie van dit gebouw werd mogelijk doordat het UWV verhuisde naar het nieuwe Stadskantoor.

Het gebouw wordt inwendig aangepast. De buitenkant verandert niet. Wel wordt een deel van de stoep bij de hoofdingang versmald en ingericht met plantvakken. Naast parkeerplaatsen komt in de parkeerkelder ook een fietsenstalling. Het overdekte deel van de ingang naar de parkeergarage wordt
ingericht met een groenstrook, enkele parkeerplaatsen en een afsluitbare fietsenstalling. Naast het aanwezige grasveld komt hier ook een ontmoetingsplek voor bewoners. Aan deze kant komt ook een ingang van het gebouw.

De gemeente wil meewerken aan bovengenoemd plan. Utrecht werkt in de hele stad aan het vergroten van het aantal woningen voor studenten en starters. Op 8 januari is een inloopavond georganiseerd. De volgende stap is dat voor het plan de bestemming wordt gewijzigd van kantoor naar woonfunctie,
waarna vergunning kan worden verleend.