Buurtbus Veendam vervangt Stadsbus


In de gemeente Veendam rijdt al een aantal jaren de Stadsbus (lijn 271). Vanwege bezuinigingen heeft het OV-bureau Groningen Drenthe besloten om het stadsvervoer eind 2015 te beeindigen.

Dit zou betekenen dat er vanaf dat moment geen Stadsbus meer rijdt. Veel, vooral oudere, inwoners van de gemeente Veendam maken gebruik van deze bus om naar het centrum of de winkelcentra te gaan.

Buurtbus

De gemeente Veendam heeft samen met het OV-bureau, Stichting Compaen en vrijwilligersorganisaties een werkgroep opgestart met als doel het in stand houden van de dienst. Het doel is de Stadsbus te vervangen door de Buurtbus Veendam en deze met behulp van vrijwilligers te laten rijden. De
Buurtbus wordt beschikbaar gesteld door het OV-bureau, maar chauffeurs zijn vrijwilligers. Er zullen ongeveer dertig tot veertig chauffeurs nodig zijn. Ieder rijdt dan eens per twee weken een half dagdeel.

Stichting

De activiteiten worden ondergebracht in de, in oprichting zijnde, stichting Buurtbus Veendam. De chauffeurs worden vrijwilligers van deze stichting.

* Buurtbus Veendam in het kort
* Start medio december 2015.
* Buurtbus Veendam rijdt de huidige route en dienstregeling van de Stadsbus.
* De Buurtbus wordt gereden door vrijwilligers
* Vrijwillige buschauffeurs zijn in het bezit van rijbewijs B, zijn medisch gekeurd en voldoende rijvaardig. Ze zijn klantvriendelijk en in het bezit van een wettelijke verklaring omtrent het gedrag (VOG).
* Vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding.
* Er wordt gereden met een bus met een capaciteit van 8 passagiers. Het OV-bureau levert de bus.
* De bus heeft een lage instapvloer.

Gezocht: buschauffeurs m/v

Om de Buurtbus Veendam te laten rijden zijn vrijwillige chauffeurs nodig. De groep vrijwilligers moet zo groot zijn dat een vrijwilliger gemiddeld eens per twee weken op de bus rijdt. De Buurtbus kan dus alleen rijden als er voldoende vrijwilligers zijn! Aanmelden kan via buurtbus@outlook.com.
Op dinsdag 1 september 2015 is er een voorlichtingsbijeenkomst voor de aangemelde vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Vrijwillige Hulpdienst Veendam op werkdagen van 14.00 tot 15.00 uur, t. 0598 698143.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids