De kracht van de samenleving juli 2015


Nieuwsbericht De kracht van de samenleving juli 2015

Gepubliceerd op: 10 juli 2015

Op het moment dat ik dit schrijf zijn we halverwege 2015. De decentralisaties vanuit het Rijk naar de gemeenten zijn een feit. Hoe gaat het nu met de zorg voor mensen die het nodig hebben in de gemeente Tynaarlo?

In de gesprekken die ik regelmatig met inwoners heb, hoorde ik in de eerste weken veel vragen die voortkwamen uit onduidelijkheid wat het voor hun persoonlijke situatie zou gaan betekenen. Sociaal teamleden hebben iedereen geprobeerd hierin met raad en daad bij te staan. Er lijkt niemand
tussen wal en schip te zijn gevallen. Mocht u andere signalen hebben ontvangen dan horen wij dat natuurlijk graag zo spoedig mogelijk.

Bij deze doe ik mijn petje af voor alle medewerkers van diverse organisaties die zich met hart en ziel hebben ingezet om mensen de hulp te bieden die ze nodig hebben.

Wij staan als gemeente nog voor een aantal grote klussen. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig en zorgvuldig herindiceren, het optimaliseren van de computersystemen en het aanscherpen van afspraken met zorgverleners.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen meedoet en elkaar kan ontmoeten, dat mensen oog voor elkaar hebben en zichzelf ontplooien. Hierbij gaan we uit van de kracht van de samenleving, waar nodig zorgen wij als gemeente voor een vangnet. In deze nieuwsbrief lees je o.a. meer over de mooie start
die verschillende inwoners, initiatiefnemers en organisaties hebben op 22 juni hebben gemaakt om (nog) meer samenwerking op gang te brengen. En meer nieuws en achtergrondinformatie. Zo hopen we ook u mee te nemen in de ontwikkelingen die wij doormaken.

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of suggesties? Mail dan naar iedreeenheefttalent@tynaarlo.nl

Henk Berend,
Wethouder sociaal domein