Verdachten mishandeling aangehouden na uitzending Team West


Verdachten mishandeling aangehouden na uitzending Team West

Laatste update:
10-07-2015 | 15:18

Den Haag - Dankzij een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Team West kon de politie opnieuw een zaak oplossen. Dankzij een herkenning door oplettende kijkers, werden twee verdachten aangehouden voor een mishandeling op de Jan Hendrikstraat.

Een 54 jarige Hagenaar zat zondagmiddag 10 mei 16.20 uur en 16.30 uur in bus 25. Hij is ingestapt bij de Maartensdijklaan en gaat richting het centrum van Den Haag. De man zit naast en tegenover twee jonge mannen, die duidelijk bij elkaar horen. A 0/00Een van hen heeft vermoedelijk zijn
telefoon in zijn hand waar harde muziek uit komt. De man vraagt aan hem of de muziek iets zachter kan, maar krijgt meteen een resoluut aEURoeNEEaEUR* te horen. De man zegt daar ook weer iets op waarop een woordenwisseling ontstaat.

Bij de eindhalte op de Prinsegracht, vlakbij de Jan Hendrikstraat, wil de Hagenaar uitstappen en wordt min of meer de bus uitgeduwd en er wordt een flesje water naar hem gegooid. De man wil wegkomen en hij rent weg in de richting van het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat.

Het slachtoffer weet nog dat de twee mannen achter hem aankomen. Het volgende dat hij zich kan herinneren, is dat hij halverwege de Jan Hendrikstraat weer bij bewustzijn komt. Zijn belagers zijn dan gevlogen en hij blijkt gewond op de grond te liggen. Gelukkig krijgt hij hulp van omstanders
die ook gezien hebben wat er gebeurd is.

Dinsdag 23 juni werd aandacht voor de zaak gevraagd in het regionale opsporingsprogramma Team West, op TV West. In de uitzending werden beelden van de twee verdachten getoond, gemaakt door beveiligingscamera's in de bus. Na de uitzending kwam bij de politie een tip binnen over de identiteit
van een van de verdachten. De tweede verdachte kwam zichzelf melden nadat hij door zijn werkgever was herkend op de beelden.

De twee jongens, Hagenaars van 16 en 17 jaar, werden buiten heterdaad aangehouden en verhoord. Tijdens het verhoor bekenden zij de mishandeling. De verdachten moeten zich begin oktober voor de rechter verantwoorden en zijn na verhoor heengezonden.