Update Schiphol 5 weken na de veranderingen bij security | CNV Diens..


Op woensdag 8 juli vond er weer een periodiek overleg plaats tussen Schiphol, de beveiligingsbedrijven en CNV Beveiliging en de andere bonden. Het is inmiddels 5 weken na 3 juni, de dag waarop werd overgegaan naar centrale security en de dag waarop de wijzigingen als gevolg van de tender voor
het eerst werden uitgevoerd.

Na alle hectiek waarvan in eerste instantie sprake was, komen we inmiddels in wat rustiger vaarwater lijkt het. Er heeft instroom plaatsgevonden van nieuwe medewerkers, er komen er nog meer zodra de screening achter de rug is en de afspraak over de maximale starttijden wordt nagekomen
(behoudens een enkele uitzondering). In deze Info een laatste update van de delegatie van CNV Beveiliging, die deze keer bestond uit John Tesselaar (werkzaam bij Securitas) en onderhandelaar Aletta Bulsink.

Stand van zaken bij de bedrijven

Bij I-Sec is bijna iedereen voorzien van het nieuwe uniform. Ook is er hard gewerkt aan het aantal medewerkers; tijdens het vorige overleg was er sprake van een tekort van 150 beambtes. Dit is nu teruggebracht naar 45. Het proces op de securitylanes loopt hierdoor beter. Ook het inleerproces
heeft geen hinder.
Securitas: Op perceel 5 gaat het goed; er is niet veel veranderd (voorheen Trigion); medewerkers zijn op eigen locatie gebleven waardoor het proces gewoon loopt. Wel is er een nieuwe opkomstlocatie waardoor reistijd naar werkplekken volgens werkgever verkleind is.

Tijdens het vorige overleg hebben we al aangegeven dat er klachten waren over de afstanden die medewerkers in perceel 6 moeten lopen. Securitas geeft aan dat dit deels wordt veroorzaakt door een personeelstekort; hier wordt langzamerhand in voorzien. Op dit moment wordt van 40-50 beambtes de
screening afgewacht. Als de personeelssterkte op orde is, kan dit probleem verminderen. Voor degenen met problemen wordt gezocht naar een passende oplossing. Het is de bedoeling dat de afstanden teruggebracht worden naar normale proporties. Als iemand klachten heeft door het (vele) lopen, kan
dit gemeld worden bij de bedrijfsarts en zal gekeken worden wat er aan gedaan kan worden. CNV Beveiliging heeft geopperd dat er wellicht gekeken kan worden naar ander schoeisel. In de tussentijd blijven we onverminderd aandacht vragen voor dit onderwerp.

De lounge voor de medewerkers van G4S AS op het E/F-filter is eindelijk klaar.
Tijdens de hete weken die achter ons liggen, zijn er problemen geweest met de temperatuur. Dit is doorgegeven aan Schiphol; zij pakken dat op en kijken of dit verholpen kan worden.

Algemeen

Tijdens de warme dagen zijn er onduidelijkheden ontstaan over het kledingreglement. Wie is verantwoordelijk voor de vraag of bijv. stropdassen niet gedragen hoeven te worden bij warmte? Tot 3 juni jl. was het zo dat de bedrijven verantwoordelijk waren voor de uniformen en het kledingreglement.
Vanaf 3 juni is er een uniform voor Schiphol; de verantwoordelijkheid voor het reglement blijft echter bij de bedrijven liggen.

Schiphol zal eveneens aan de slag gaan met verduidelijking rondom SAMjr en seniorteamleaders. De taken zijn duidelijk; helder moet zijn wat de SAMjr verwacht van de seniorteamleader.

Er is sprake van een capaciteitstekort m.b.t. de screenings; daardoor duurt het soms wel 27 werkdagen voordat iemand gescreend is en dus ingezet kan worden.
Op 18 augustus vindt nog een laatste afsluitende bijeenkomst plaats.

Cao Particuliere Beveiliging

In de cao is bepaald dat je in loonperiode 7 (nu dus) een eenmalige uitkering ontvangt van 0,75% over 13x je basissalaris plus vakantiebijslag. De uitkering wordt verstrekt over de arbeidstijd exclusief overwerk. Ben je in de periode van 1 oktober 2014 tot en met 30 juni 2015 in dienst
gekomen, dan ontvang je de uitkering naar rato.
In de eerste helft van september wordt gestart met de onderhandelingen over een nieuwe cao. Natuurlijk houden we je ook daarover steeds op de hoogte.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit overleg of meedenken over jouw werk en jouw arbeidsomstandigheden, laat het weten aan de bond. Werk je bij I-Sec of Securitas, neem dan contact op met Debbie Ritsma: d.ritsma@cnvdibo.nl.
Werk je bij G4S AS dan kun je mailen met Aletta Bulsink: a.bulsink@cnvdibo.nl
Je kunt ons ook volgen op Twitter @CNVBeveiliging of via Facebook www.facebook.com/CNVBeveiliging.

Terug