UNICEF en LEGO lanceren Tower of Imagination


10 juli 2015, Voorburg

Bedenk, bouw en fotografeer je eigen toren en deel deze met LEGO. Van alle inzendingen bouwt een LEGO online toren. Met deze campagne steunt LEGO Group projecten van UNICEF in Zuid-Afrika.

LEGO Group en UNICEF dagen kinderen wereldwijd uit om de meest creatieve toren met LEGO(R) DUPLO(R) stenen te bouwen en tegelijkertijd goed te doen. Het speelgoedconcern doneert met deze actie Duplo- stenen aan kinderdagverblijven in Zuid- Afrika, om zo een bijdrage te leveren aan een mooie
kindertijd voor kansarme kinderen.

Spelen en goed doen

Deze 'Tower of Imagination' daagt kinderen uit om fantasierijk, creatief en betrokken te zijn richting kinderen die het minder goed hebben. Spelen helpt bij het ontwikkelen van de fysieke, intellectuele, sociale en creatieve vaardigheden van jonge kinderen.

"Ik hoop dat kinderen over de hele wereld veel plezier beleven bij het bouwen van de toren en tegelijkertijd worden aangemoedigd om iets goeds te doen voor kinderen in kinderdagverblijven in Zuid-Afrika ", zegt Robert Stetcher, Senior Vice President Corporate Affairs van LEGO Group.

Met de Duplo-blokken die LEGO doneert aan het werk van UNICEF in Zuid-Afrika zullen 2400 kinderen gestimuleerd worden om lerend te spelen. Dit bevordert de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

"We willen kinderen over de hele wereld inspireren en verbinden door het bouwen van een grote online toren. Een paar LEGO(R) DUPLO(R) blokken, de verbeelding en creativiteit van kinderen, kunnen honderden kinderen, ouders en onderwijzers in Zuid-Afrika helpen", aldus Robert Stecher.

Meebouwen

Meebouwen aan de Tower of Imagination kan door een toren te bouwen van LEGO(R) DUPLO(R) blokken en een foto hiervan te uploaden op de website van LEGO. Kijk voor meer informatie op www.LEGO.com/TowerOfImagination

LEGO en UNICEF

LEGO Group, LEGO Foundation en UNICEF werken sinds dit jaar samen om kinderrechten en het belang van spelend leren te promoten. De LEGO groep en UNICEF gaan een driejarige samenwerking aan om de richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. De LEGO
Foundation en UNICEF richten zich op de ontwikkeling van jonge kinderen wereldwijd, door middel van spel.



Lees meer over het partnership tussen LEGO en UNICEF