Overzicht besluiten Provinciale Staten 10 juli


Overzicht besluiten Provinciale Staten 10 juli

10-07-2015

Overzicht van de besluiten die Provinciale Staten (PS) op 10 juli 2015 hebben genomen.

Overzicht besluiten Provinciale Staten 10 juli

Hamerstukken
De volgende voorstellen hebben PS als hamerstukken afgedaan. Dat wil zeggen dat er minimaal een meerderheid voor deze voorstellen bestaat. De Staten hebben ingestemd zonder beraadslaging over:

* Vaststellen fractiebudgetten 2014
* Begrotingswijziging gereserveerde gelden Deltaprogramma voor zoutwatermaatregelen Zuidwestelijke Delta

Voorstel waar stemming voor is aangevraagd
Over besluit 1 van het voorstel `Wijziging werkwijze Provinciale Staten' is stemming aangevraagd. Dit besluit is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV stemde tegen. Besluit 2
is zonder stemming aangenomen.

Behandelde voorstellen
De volgende voorstellen zijn door PS behandeld. Hieronder vindt u per voorstel het besluit en de daarbij aangenomen moties en amendementen:

* Jaarrekening 2014, begrotingswijziging 2015 en ontwerpbegroting 2016 Parklandschap Nationaal Park De Biesbosch. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV
stemde tegen.
* Zienswijze op de ontwerpbegroting 2016 en ontwerpmeerjarenraming 2017-2019 van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Dit voorstel is unaniem aangenomen.
* Zienswijze op de ontwerpbegroting 2016 en ontwerpmeerjarenraming 2017-2019 van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Dit voorstel is unaniem aangenomen. Daarbij is motie 1. `Meer grip op omgevingsdiensten Provincie Noord-Brabant' (GroenLinks en andere
fracties) aangenomen. De fracties van CDA, PVV, D66, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fracties van VVD, SP, PvdA stemden tegen.
* Verbetering uitvoering vergunningverlening NBwet naar aanleiding van rapport `Een precaire balans' van Berenschot. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van PVV
stemde tegen. Daarbij is motie 2. `Vast vs. Flex bij Vergunningverlening Nbwet' aangenomen. De fracties van CDA, SP, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor de motie. De fracties van VVD, PVV en D66 stemden tegen de motie.
* Begrotingswijziging Provinciefondsuitkering eerder beschikbaar stellen aan GOB BV. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV stemde tegen.
* Verordening ruimte 2014. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, SP, PVV, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van het CDA stemde tegen.
* Oprichting Stichting BrabantAdvies - Uitnodiging tot het kenbaar maken van wensen en bedenkingen en Wijzigingsverordening Provinciale Omgevingscommissie. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant
stemden voor. De fractie van de PVV stemde tegen. Dit voorstel bestaat uit vier deelbesluiten. In een stemverklaring gaf de fractie van de PVV aan in te kunnen stemmen met deelbesluit 2 en 4.
* Begrotingswijziging middelen Bestuursakkoord beschikbaar stellen voor de cofinanciering van Europese Programma's. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV
stemde tegen.
* Conceptbegroting 2016 Havenschap Moerdijk. Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, D66, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, CU-SGP en Lokaal Brabant stemden voor. De fractie van de PVV stemde tegen.