Premier Rutte lovend over boek met layar: Beautiful Holland

Den Haag, 10 juli 2015

Mark Rutte ontving het eerste exemplaar van Beautiful Holland in het Kurhaus in Scheveningen. De premier was lovend over het, in tien talen verschijnende boek: "Dit boek zal ik bij elke handelsmissie meenemen" waren letterlijk zijn woorden.

"Een geschenk, dat is het echt", aldus minister-president Mark Rutte die het eerste exemplaar van Beautiful Holland van Jos Vranken, directeur NBTC in ontvangst nam. Om vervolgens het eerste Chinese exemplaar aan de ambassadeur van China De heer Chen Xu uit te reiken. Ook De heer Chen was vol lof over dit mooie boek en ziet het als een brug tussen China en Nederland. Om te krijgen, maar niet in de laatste plaats om te schenken. Complimenten voor de makers. Zij zijn er in geslaagd alle facetten van ons mooie Nederland in woord en beeld te vatten."

In Beautiful Holland komen geschiedenis, heden en toekomst van Nederland tot leven voor de toerist, congresganger, expat en handelsrelatie. Rembrandt en Van Gogh, maar ook Armin van Buuren, Hardwell en Andre Rieu, de Waddeneilanden en de Utrechtse Domtoren.

De 288 pagina's bevatten veel schitterende foto's en op een deel zijn layars te vinden. Dit zijn filmpjes (zogenoemde augmented realitytechnologie) die met een smartphone zijn af te spelen. Beautiful Holland verschijnt in tien wereldtalen, waaronder Chinees en Japans.

"Dit boek is geheel in de lijn met ons idee om ons kleine land te 'verkopen' als een grote stad. Holland City, en die is inderdaad beautiful", aldus directeur Jos Vranken van het Nederland bureau voor toerisme en congressen (NBTC). Hij was een van de vele gasten, die gisteren op het gezellige terras van Grand Hotel Amrath Kurhaus Scheveningen aanschoven bij oud-politicus en tv-presentator Frits Huffnagel.

Hoofdgast was de bedenker van het boek, de Haags-Zoetermeerse uitgever Gerard Lakwijk en zus Claudia Lakwijk. Zij vormde met een klein team, Beautiful Holland binnen anderhalf jaar in de binnen- en buitenlandse boekhandels te krijgen. Een trotse Lakwijk: "Momenteel sluiten we overal in het land contracten af met bedrijven die het boek, met hun eigen voorwoord en katern, als geschenk willen gebruiken."