Nieuwe internationale ondernemersschool: betaalbaar privaat onderwijs

Persbericht

Amsterdam, 10 juli 2015

"Concurrentiestrijd met gevestigde orde op kosten en internationalisering" Nieuwe internationale ondernemersschool maakt privaat onderwijs eindelijk betaalbaar

De Internationale Business School Wittenborg die in september haar deuren opent in Amsterdam gaat de concurrentie aan met de bestaande opleidingen. De Bachelor Internationale Bedrijfskunde, IBA in Entrepreneurship & Small Business, is het kwalitatief hoogstaande en betaalbare alternatief voor reeds bestaande particuliere Business Schools in Nederland. Het accent van het IBA-programma ligt op ondernemerschap met minors voor Familiebedrijven, Ondernemerschap in het Bedrijfsleven en Sales & Branding. De verwachting is dat de opleiding eind 2018 300 studenten telt.

Initiatiefnemer en Dean van de Amsterdamse dependance Timo Timmerman: "In de vele jaren dat ik al meedraai in het onderwijs heb ik mij altijd wel verbaasd waarom er niet slimmer wordt samengewerkt en meer gebruik wordt gemaakt van online onderwijs en daarvoor geschikte nieuwe technologieen. Door als not-for-profit instelling de prachtige locatie aan het IJ in gebouw UP en top-docenten te delen met andere onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland, en door betaalbare accommodatie voor studenten aan te bieden proberen wij onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen die graag in Amsterdam wil studeren."

Timmerman voormalig oprichter en eigenaar van New Business School Amsterdam en tot voor kort directeur Nyenrode NBS: "Door het internationale karakter van de opleiding en de diversiteit van de studenten- en docenten populatie is de volledig Engelstalige opleiding ook bijzonder aantrekkelijk voor Nederlandse studenten die ondernemer willen worden of een internationale carriere ambieren. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan er op 6 momenten in het jaar met de opleiding gestart worden.

Wittenborg is een University of Applied Sciences en een van de meest internationaal georienteerde instituten voor hoger onderwijs in Nederland. Het Amsterdamse groeiscenario past in de actieve benadering van Wittenborg sinds de oprichting in 1987.

De studenten worden gehuisvest in The Student Hotel, dat deze zomer haar tweede Amsterdamse vestiging in de Parool-toren opent.