Adviescommissie Noardwest investeert in 16 projecten

De Adviescommissie Noardwest Fryslan adviseert positief over de subsidieaanvraag van zestien projecten uit de regio. Ieder project is erop gericht de leefbaarheid in de regio te vergroten. Vanuit het Iepen Mienskipsfuns wordt aan deze 16 projecten.

EUR 157.551,- subsidie toegekend. In totaal wordt er EUR 362.575,- in het gebied geinvesteerd.

Vervoerservice Het Bildt

Gemeente Het Bildt begint een elektrische vervoerservice. Deze service biedt inwoners met een vervoersbehoefte vervoer van deur-tot-deur. De service kan gebruikt worden voor aansluiting op het openbaar vervoer en andere korte ritten. Zoals het doen van boodschappen of het bezoeken van familie, de bibliotheek, de dokter, het gemeentehuis en activiteiten in het dorp of de regio. Ook kinderen die vervoer nodig hebben naar school, een club of sportvereniging kunnen van de service gebruik maken.

Voor de vervoerservice wordt een personenbus aangeschaft. Leerlingen van ROC Friese Poort bouwen deze bus om tot een elektrische bus. Ritten kunnen tegen laag tarief geboekt worden bij de centrale. Dit is Zorgcentrum Het Bildt. De minimale ritafstand is slechts 100 meter. De kosten voor dit project bedragen EUR 70.000,-. De gevraagde subsidie is EUR 35.000,-

Derde subsidieronde Iepen Mienskipsfuns

De Provincie Fryslan stelt dit jaar met het Iepen Mienskipsfuns voor heel Fryslan 2,5 miljoen euro beschikbaar. Dit geld is bedoeld om goede ideeen en initiatieven die de leefbaarheid in Fryslan vergroten verder te helpen. De Adviescommissie Noardwest adviseert Gedeputeerde Staten om subsidie toe te kennen. Belangrijke voorwaarde is dat inwoners gezamenlijk een projectidee indienen en uitvoeren. In augustus/september start een derde subsidieronde. Dan kunnen weer projectideeen ingediend worden. Houd de website www.streekwurkloket.nl in de gaten of laat u informeren door Streekwurk Noardwest Fryslan (0517-380733).