Veerpont Charlois-Katendrecht stap dichterbij

Persbericht ChristenUnie-SGP Rotterdam - 9 juli 2015

Veerpont Charlois-Katendrecht stap dichterbij

Op verzoek van de ChristenUnie-SGP gaat het stadsbestuur samen met VeerpontZuid – een initiatief van bewoners op Zuid en Stedelinks010 - kijken hoe er op korte termijn een nieuwe veerdienst tussen Charlois en Katendrecht opgezet kan worden. “Deze verbinding komt de bereikbaarheid van beide wijken zeer ten goede en brengt het centrum voor veel inwoners van Charlois een stuk dichterbij!”, aldus burgerraadslid Mark de Boer die blij is met de toezegging van de wethouder.

In 2013 hebben de initiatiefnemers achter VeerpontZuid een burgerinitiatief ingediend in de Rotterdamse gemeenteraad. “Hoewel het initiatief toen kon rekenen op ruime politieke steun is het helaas op de plank blijven liggen. Goed dat het nu weer op de politieke agenda staat en we weer werk gaan maken in Rotterdam van vervoer over water!”

Het voorstel voor een veerdienst tussen Charlois en Katendrecht maakte ook onderdeel uit van het tienpuntenplan van de ChristenUnie-SGP voor meer duurzame mobiliteit. Alle tien de voorstellen van De Boer maken inmiddels onderdeel uit van de Rotterdamse Mobiliteitsagenda en zullen worden uitgevoerd.