Arno Visser nieuwe president Algemene Rekenkamer

10 juli 2015

Arno Visser nieuwe president Algemene Rekenkamer

College ziet vernieuwing van de verantwoording als belangrijkste missie

De ministerraad heeft op 10 juli ingestemd met de voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Arno Visser (49) te benoemen tot president van de Algemene Rekenkamer. De benoeming gaat in per 15 oktober 2015. Visser is de 23e president van de Algemene Rekenkamer. Hij volgt Saskia J. Stuiveling op die eind mei afscheid heeft genomen.

Het college zal in het najaar de nieuwe strategie van de Algemene Rekenkamer vastleggen. Arno Visser: ‘Bij publiek geld hoort publieke verantwoording en publieke controle. Dat klinkt vanzelfsprekend en eenvoudig, maar je moet het slim en vanuit het perspectief van de burger organiseren. We zijn ervan overtuigd dat digitalisering, ontwikkelingen op het web en het steeds verder toegankelijk maken van informatie via smart devices bijdragen aan nieuwe, dynamische vormen van publieke verantwoording en controle. Daardoor verbreedt de dialoog over het presteren en functioneren van de overheid zich en kan iedere burger op ieder moment aanhaken. Ik kijk ernaar uit om daar samen met Kees Vendrik en Francine Giskes aan bij te dragen.’

Over de Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals de bedoeling was. Het instituut is een Hoog College van Staat met een onafhankelijke positie, die in de Grondwet is vastgelegd. Het college bestaat uit drie personen. Behalve Arno Visser is Kees Vendrik lid van het college. Op 15 oktober treedt Francine Giskes toe als nieuw collegelid en wordt Arno Visser president. Kees Vendrik is tot die datum waarnemend president.