50ste RegioBank Drentse Fiets4Daagse met muziek naar de finish

Persbericht

Diever, 7 juli 2015

50ste RegioBank Drentse Fiets4Daagse met muziek naar de finish

Vrijdagmiddag hebben de deelnemers aan de 50ste RegioBank Drentse Fiets4Daagse hun welverdiende herinneringsmedaille gekregen. En wie de afgelopen vier dagen meereed ontving bovendien de unieke CD met fietsliedjes. Het fietsevenement begon dinsdag zonnig en eindigde ook met goed weer. Op de laatste dag konden nog ruim 1100 deelnemers worden ingeschreven.

Voorzitter Jan Mastwijk kijkt tevreden terug op de jubileumeditie. “Deze F4D springt er echt uit. Maandagavond was de feestelijke aftrap in De Bonte Wever in Assen met een spetterend openingsprogramma. Veel mensen zeiden na afloop dat het een heel bijzondere avond was geweest. Wat hun betreft volgend jaar weer. Dinsdagochtend fietste Willem-Alexander mee naar het TT-circuit. Ondanks het hoge tempo had de Koning grote belangstelling voor de vrijwilligers. Zowel de landelijke als de regionale media hebben ruim aandacht besteed aan de Koninklijke deelnemer”.

Woensdag troffen de fietsers het niet met het weer en ook donderdag viel er hier en daar een pittige bui. Het aantal daginschrijvers viel daardoor een beetje tegen. Jan Mastwijk : ”we hadden gehoopt dat we meer deelnemers zouden trekken dan de 13.300 van vorig jaar. Uiteindelijk zijn het er 12049 geworden. Maar de sfeer was als vanouds prima en uit alle startplaatsen kwamen enthousiaste reacties”.

In Assen was speciaal voor de 50ste editie de intocht in ere hersteld. Begeleid door het Brabants Fietsharmonisch Orkest legden de deelnemers het laatste stukje door het centrum af. Een aantal reed zelfs dwars door Warenhuis Vanderveen. Ook in de zeven andere startplaatsen werd de vierdaagse afgesloten met muziek.

Het jubileum heeft extra geld en inspanning gekost. Volgens voorzitter Mastwijk is het dankzij de inzet van onvermoeibare vrijwilligers en de financiële steun van partners en sponsors gelukt er een geslaagd feest van te maken. Op naar de volgende mijlpaal.