Windmill Cup 2015 zaterdag 11 juli van start

PERSBERICHT

Velp, 10 juli 2015

Windmill Cup 2015 zaterdag 11 juli van start

Van 11 t/m 18 juli strijden jeugdspelers uit 60 verschillende landen om de Windmill Cup. Vandaag hebben zich de spelers voor het kwalificatietoernooi ingeschreven. et hoofdtoernooi start op maandag 13 juli vanaf 09.00 uur. In totaal kent de Windmill Cup 217 deelnemers waaronder de nummers een van Nederland: Lian Tran en Lodewijk Weststrate. Ook de Gelderse jeugdtennistalenten doen mee waaronder Lars Kuipers en Ivana Milosevic.

Tennisclinic

Er was veel belangstelling voor de tennisclinic die gisteren door spelers van de Australische ploeg werd gegeven bij tennisvereniging Dieren. Vandaag namen 25 kinderen van de Dorpsschool in Rozendaal deel aan de tennisclinic op TV Beekhuizen. Tijdens het toernooi worden er nog meer gratis clinics gegeven. Kijk op www.windmillcup.com voor het toernooiprogramma.

Veel activiteit

Op het park was het een drukte van belang omdat de spelers voor de kwalificatie in een paar uur tijd allemaal in Velp aankwamen. De chauffeurs reden af en aan tussen de Hisparken, NS-stations en de hotels. Stipt om 19.00 uur werden de speelschema’s gepubliceerd en worden de plannen voor morgen gemaakt. Zaterdag starten de kwalificatiewedstrijden om 09.00 uur. Op zondag eind van de middag zijn de 16 spelers bekend die vanuit de kwalificatie doorgaan naar het hoofdtoernooi. Aansluitend is om 19.00 uur de feestelijke opening bij TV Beekhuizen.

De Windmill Cup is een categorie 1 toernooi van de Tennis Europe Junior Tour. Dit is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi van Nederland voor kinderen t/m 14 jaar. De organisatie is in handen van TV Beekhuizen in Velp. Toegang is gratis.

Fotobijschrift: Er was veel enthousiasme bij de deelnemers aan de tennisclinics.

Alle beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken. Meer foto’s over het toernooi zijn verkrijgbaar via de organisatie.