Met arrestatie vierde verdachte onderzoek steekincident afgerond


Met arrestatie vierde verdachte onderzoek steekincident afgerond

Laatste update:
15-07-2015 | 13:54

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Rijsbergen - Een arrestatieteam van de politie arresteerde dinsdagavond 14 juli een vierde verdachte naar aanleiding van een steekincident. Drie andere verdachten waren al in een eerder stadium aangehouden.

Het geweldsmisdrijf vond plaats op maandagmiddag 6 juli jl. Op een camping aan de Bredaseweg werd een 30-jarige Poolse man door landgenoten met een mes gestoken. De man raakte ernstig gewond en ging per ambulance naar het ziekenhuis. De politie arresteerde diezelfde dag twee verdachten. Het
ging daarbij om twee inwoners van Roosendaal van 24 en 25 jaar oud. De daaropvolgende dag doorzocht de politie een caravan op grond van de Wet Wapens en Munitie. Tijdens die actie werd ook nog een derde verdachte (29) gearresteerd.



Arrestatieteam

Het politieonderzoek ging verder. Op de camping werd beslag gelegd op een grote hydraulische afvalcontainer. Er waren vermoedens dat daarin mogelijk sporenmateriaal was weggegooid. Het vuil werd op een andere locatie minutieus onderzocht, waarbij geen bijzonderheden werden aangetroffen.

De afgelopen dagen zocht de politie actief naar nog een vierde verdachte. Uiteindelijk werd deze 31-jarige Litouwer (zonder vaste woon- of verblijfplaats) dinsdagavond getraceerd in de directe omgeving van de bewuste camping. Hij is door een arrestatieteam ingerekend.

Slachtoffer maakt het goed

Het 30-jarige slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. De vier verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en zitten op dit moment vast. Ze worden vooralsnog verdacht van poging tot moord en openlijke
geweldpleging.