Minister levert project A4 Steenbergen officieel op

16-07-2015

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het project A4 Dinteloord-Bergen op Zoom officieel opgeleverd en overgedragen. Met de formele overdracht van de N259 van het Rijk aan de gemeente Steenbergen is het project voltooid.

Betrokken partijen poseren voor het schilderij.

Minister Schultz van Haegen samen met burgemeesters Vos (Steenbergen) en Petter (Bergen op Zoom).

Teruggeven aan de regio

`Na jarenlang te gast te zijn geweest, geven we vandaag het gebied terug aan de regio,' aldus Minister Schultz van Haegen. `Er is minder verkeersoverlast op de lokale wegen, wat de leefbaarheid en veiligheid van deze regio ten goede komt.' De regio is o.a. verrijkt met 7 nieuwe viaducten, 2 nieuwe onderdoorgangen, 1 nieuwe brug en een aquaduct.

Samenwerking het Rijk en de regiopartners

Gedurende het project A4, hebben het Rijk en de regiopartners intensief samengewerkt. Om deze mooie samenwerking niet te vergeten, hebben basisschoolleerlingen van Maria Regina uit Steenbergen en De Toermalijn uit Halsteren twee kleurrijke doeken geschilderd. De doeken symboliseren de thema's `verkeer' en `A4'.

Overhandiging schilderijen

Minister Schultz van Haegen overhandigde op donderdag 9 juli de doeken samen met de leerlingen en Jannita Robbers (Rijkswaterstaat) aan burgemeesters Vos (Steenbergen) en Petter (Bergen op Zoom). De prachtige doeken zorgen voor een blijvende herinnering aan de samenwerking rondom de 15 kilometer nieuwe snelweg.

Financiele bijdrage regio

Het project is gerealiseerd in goede samenwerking met de regiopartners provincie Noord-Brabant, provincie Zeeland, de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom en Waterschap Brabantse Delta. Het totale projectbudget bedroeg 275 miljoen euro, waarvan 60 miljoen euro door de regio is bijgedragen.

Meer informatie over het nieuwe stuk A4 vindt u op de projectpagina A4: nieuwe snelweg om Steenbergen.