Aanpassing inschrijfgeld trainersopleidingen door wegvallen subsidie..


Door het schrappen van de subsidies op trainersopleidingen van NOC*NSF als gevolg van overheidsbezuinigingen zullen de kosten van het inschrijfgeld voor NTTB opleidingen dit najaar stijgen.

Dit jaar zal dit niet recht evenredig gecompenseerd worden met de ontstane tekorten door het wegvallen van de subsidies. Dit om de stijging van het inschrijfgeld zo klein mogelijk te houden. Wel betekent het dat in de komende jaren de prijzen vaker zouden kunnen stijgen.

NOC*NSF doet de komende maanden er alles aan om de schade te beperken. Hierdoor bestaat de (kleine) kans dat de prijsstijgingen van het inschrijfgeld de komende jaren wellicht mee kunnen vallen. Dit is dan ook de reden dat het wegvallen van de subsidies dit jaar in ieder geval niet een op een
worden verrekend wordt met het inschrijfgeld van de (trainers)opleidingen. Wel is duidelijk dat de opleidingen de komende jaren hoogstwaarschijnlijk niet goedkoper kunnen worden.

Het inschrijfgeld voor TT2, TT3 en TT4 is voor 2015-2016 vastgesteld op respectievelijk EUR395,- / EUR795,- / EUR2450,-. Daarbij komen de verplichte lesboeken die per opleiding respectievelijk EUR26,- / EUR175,- / EUR175,-kosten. De bedragen voor TT1 (individueel of als vereniging) zullen
later deze zomer bekend worden.

In de NTTB Opleidingen Webshop is het actuele aanbod te vinden van alle opleidingen namens de NTTB te vinden. Trainersopleidingen starten doorgaans in september/oktober bij voldoende deelnemers. Meer informatie over trainersopleidingen is te vinden op onze site.



NTTB/MSK