Kermis Millingen aan de Rijn


Kermisattractie

Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 juli is het weer kermis in Millingen aan de Rijn. Daarom een aantal belangrijke mededelingen.

Inzameling GFT 23 juli 2015 en plastic+ afval 28 juli 2015

In verband met de opbouw van de kermis is het niet mogelijk op donderdag 23 juli de gft-containers en op dinsdag 28 juli het plastic+ afval binnen de afzettingen op te halen. Dar NV zal uw gft-container en plastic+ afvalzakken dan in de dichtstbijzijnde zijstraten ophalen, waar u ze kunt
aanbieden.

Sluiting Kulturhus

Het Kulturhus in Millingen aan de Rijn is maandag 27 juli gesloten voor publiek. Dinsdag 28 juli vervalt hier het avondspreekuur van de politie en de avondopenstelling van burgerzaken van de gemeente.

Verkeersmaatregelen kermis Millingen aan de Rijn

Vanwege de kermis zullen de volgende verkeersmaatregelen van kracht zijn in de periode vanaf woensdag 22 juli 13.00 uur tot en met woensdag 29 juli 18.00 uur:

* Afsluiting voor alle verkeer van het gedeelte van de Heerbaan vanaf de kruising met de Sint Willibrordstraat tot en met de kruising Burg. Eijckelhofstraat.
* Afsluiting voor alle verkeer van het gedeelte van de Zeelandsestraat tussen de Heerbaan en de Pastoor Graatweg;
* Het verkeer zal worden omgeleid via de route Wethouder Koenenstraat - Steenstraat - Rijndijk - Rivierstraat. Op deze route en in de Pastoor Graatweg en Schoolstraat geldt een tweezijdig stopverbod om de doorstroming van het verkeer, ook voor nood- en hulpdiensten mogelijk te maken.
* Opheffen eenrichtingsverkeer Pr. Bernhardstraat - van Lyndenstraat.

De winkels en bedrijven in de Burg. Eijckelhofstraat blijven bereikbaar. Het openbaar vervoer rijdt via de Rijndijk en Wethouder Koenenstraat.

Deze verkeersmaatregelen treft de gemeente Groesbeek op basis van haar bevoegdheid inzake de artikelen 34 en 35 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Programma kermis

De attracties staan jaarlijks opgesteld vanaf Schuttersgenootschap OEV (Heerbaan 190) en eindigt ter hoogte van het gemeentehuis (kruising Burg. Eijckelhofstraat-Heerbaan). De attracties zijn dagelijks voor het publiek geopend van 13.00 tot 24.00 uur met uitzondering van de dinsdag 30 juli.
Dan stopt de kermis om 23.00 uur.

Er worden vastgestelde ritprijzen gehanteerd, te weten: EUR 1,- voor de kinderzaken, EUR 1,50 voor zgn. klein vermaakzaken en maximaal EUR 4,- voor de twee grote vermaakzaken.

Promotieprogramma

- maandag Familiedag (3 halen en 2 betalen voor alle attracties)
- dinsdag Eurodag (m.u.v. van de 2 groot vermaakzaken waarvoor een reductie geldt)
- dinsdagavond loterij met als hoofdprijs een reischeque met een waarde van EUR1000,-

Kermisattracties die geplaatst worden:

Draaimolen, Booster, Power Polyp, Lucky Crane, Eendjes vangen, Rups, Big one, botsauto's, Wipp, Suikerspin, Schietsalon, Snacks, Oliebollen, Skeeball, Vis, Snoep, Ballen gooien, Mini cars, Pusher, Grijpkranen en Cake Walk.