Vierde avond Vierdaagsefeesten


Vierde avond Vierdaagsefeesten

Laatste update:
22-07-2015 | 09:54

Woordvoering:
Oost-Nederland

Nijmegen - De vierde avond van de Vierdaagsefeesten is rustig verlopen. Er heerste een gezellige sfeer in de stad.

In totaal werden rond de Vierdaagsefeesten zes verdachten aangehouden voor vernieling (3x), diefstal (1x), openbare dronkenschap (1x) en het uitgeven van een vals biljet van 50 Euro.

Alcoholcontrole

Door het team Verkeershandhaving is een alcoholcontrole gehouden op de Berg en Dalseweg, de Heyendaalseweg en de Industrieweg. Daarbij moesten 835 bestuurders een blaastest afleggen. Uiteindelijk bleken twee bestuurders te veel gedronken te hebben. Ze bliezen respectievelijk 415 en 600 ug/l.
Van een van hen is het rijbewijs ingevorderd.

Mobile Media Lab

Met het innovatieve Mobile Media Lab (MML) test de politie op een laagdrempelige manier haar digitale dienstverlening. Door in verbinding te staan, te luisteren en vervolgens de dienstverlening te verbeteren, werkt de politie, samen met medewerkers en burgers, aan een veiliger Nederland.
Het MML staat de hele week nog op het Stationsplein en is woensdag en donderdag vanaf 17 uur tot 22 uur open voor bezoekers aan de feesten die met ons mee willen denken over inzet van communicatiemiddelen vanuit politie (en organisatie en gemeente) als het gaat om veiligheid.
In het Mobile Media Lab zijn dinsdag 150 bezoekers geweest die een enquete hebben ingevuld.