ZomerExpo 2015 Woest geopend

Een verrassende tentoonstelling met kunstenaars uit alle hoeken van het land

In het Gemeentemuseum Den Haag is op 11 juli 2015 de jubileumeditie van ZomerExpo, de grootste tentoonstelling met open inschrijving en anonieme keuze, feestelijk geopend. Het thema woest inspireerde 1800 kunstenaars. De 277 gekozen werken zijn thematisch geordend rondom een werk uit de collectie van het Gemeentemuseum. Zo gaan bijvoorbeeld Das Motiv der Hund van Georg Baselitz en Dorpshoekje van Suze Robertson een dialoog aan met de omringende werken van bekende en onbekende kunstenaars. De tentoonstelling gaat dit jaar bovendien letterlijk buiten de perken: een deel van ZomerExpo te zien in de tuinen van het museum. ZomerExpo 2015 Woest is nog t/m 20 september te zien.

ZomerExpo in de zon

De voorrondes vonden dit jaar plaats in Amsterdam, Groningen en Tilburg. Speciaal voor de buitenkunst was er een selectiedag in de tuinen van het Gemeentemuseum. De jury koos 22 beelden die voor de duur van de ZomerExpo een plek in de museumtuinen hebben gekregen tussen grote meesters uit de collectie van het Gemeentemuseum, zoals Donald Judd, Henry Moore en David Bade. Dit deel van de ZomerExpo is gratis toegankelijk voor het publiek. Het publiek geniet tijdens deze zomermaanden in de tuinen van de zon en de kunst.

Publieksprijs

De deelnemende kunstenaars maken kans op een aantal stimuleringsprijzen, waarvan de Publieksprijs (Euro 5000,-) de belangrijkste is. Bezoekers kunnen t/m 20 september hun stem uitbrengen op hun favoriet. Op zondagavond 20 september zullen zowel de Publieksprijs als de Museumprijs (Euro 3500,-) en de Oplageprijs (Euro 2500,-) uitgereikt worden.

Verkooptentoonstelling en catalogus

ZomerExpo is een verkooptentoonstelling. Stichting ArtWorlds wil hiermee meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt kunstenaars de kans hun werk te koop aan te bieden aan een groot publiek. Net als vorig jaar is de verkoop een succes en zijn er op dit moment al vele werken verkocht. In de begeleidende catalogus zijn alle gekozen kunstwerken terug te vinden met foto, informatie en verkoopprijs. Deze catalogus is te koop in de museumwinkel en kost Euro 10,-.

ZomerExpo 2015 is een project van ArtWorlds in nauwe samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 1818 en de BankGiro Loterij.