Handreiking prestatieafspraken gepubliceerd


24-07-2015 Handreiking prestatieafspraken gepubliceerd

Begin deze maand ging de nieuwe Woningwet in. Huurdersorganisaties, corporaties en gemeenten moeten voortaan samen tot prestatieafspraken komen. Vandaag is de handreiking voor huurdersorganisaties, gemeenten en corporaties gepubliceerd.

Onder de nieuwe Woningwet krijgen huurdersorganisaties meer te zeggen over het lokale huurbeleid. De vandaag gepubliceerde handreiking is een samenwerking tussen de Woonbond, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Aedes.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/overleg.jpgVoor huurders, gemeenten en corporaties is een nieuwe tijd aangebroken. Samenwerking en gelijkwaardigheid zijn belangrijke uitgangspunten. Dat betekent voor alle partijen nieuwe uitdagingen. In deze handreiking staan tips, praktijkvoorbeelden en
worden valkuilen benoemd om lokale partners een handreiking te verschaffen voor het komen tot prestatieafspraken en de samenwerking rond de Woonvisie. De samenwerking op lokaal niveau start met de Woningwet 2015 niet bij nul. Vaak is er een (lange) traditie van samen optrekken en afspraken
maken. Dit document heeft als doel om lokale partners een handreiking te verschaffen om die samenwerking te versterken, verdiepen of bestendigen; binnen de lijnen van het speelveld van de Woningwet.

Zie ook:

* Handreiking prestatieafspraken (PDF)

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond