Subsidie voor innovatieprojecten aanlandplicht

Gepubliceerd op: 24 juli 2015 | Gewijzigd op: 24 juli 2015

Visserijorganisaties of een samenwerkingsverband hiervan kunnen subsidie krijgen voor het uitvoeren van innovatieprojecten aanlandplicht. De pelagische visserij heeft sinds 1 januari 2015 aanlandplicht. Ook de demersale visserij moet vanaf 1 januari 2016 alle gevangen vis aan land brengen. Wilt u hierop inspelen door de overlevingskans van vissen na teruggooi te vergroten? Of wilt u de selectie van te vangen vis verbeteren? Dan vraagt u subsidie bij ons aan van 15 september tot en met 2 november 2015.

Hoeveel subsidie

Voor deze subsidie is in 2015 EUR 3 miljoen beschikbaar. Hiervan is EUR 1,5 miljoen voor het vergroten van de overlevingskans en EUR 1,5 miljoen voor het verbeteren van de selectiviteit.

Alleen volledige aanvragen

We nemen alleen aanvragen in behandeling die volledig zijn. U dient uw aanvraag uiterlijk op 2 november 2015 voor 17.00 uur bij ons in. Na de sluitingsdatum kunt u geen aanvullingen of wijzigingen meer doorgeven.

Innovatieprojecten aanlandplicht is een tenderregeling. Dit houdt in dat alle volledige aanvragen die op tijd zijn ingediend met elkaar concurreren voor het beschikbare budget. Aan de hand van vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikken we de aanvragen. Hierbij kijken we in hoeverre uw aanvraag voldoet aan de doelstelling van de subsidieregeling. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.

Meer informatie over de regeling leest u binnenkort op onze website.