Nachtelijke opstootjes


Nachtelijke opstootjes

Laatste update:
26-07-2015 | 13:01

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Zaterdagavond: uitgaansavond en kermis in Tilburg. Een rustige avond met in de nacht een paar kleine nachtelijke opstootjes. Omstreeks 01.15 uur werd op het Pieter Vreedeplein een 28-jarige jongen aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie.

Hij bekende opgefokt te zijn nadat er eerder een opstootje had plaatsgevonden waar hij en zijn vriendin bij betrokken waren. De verdachte botvierde zijn irritatie op de agenten en beledigden deze. Zijn 25-jarige vriendin werd aangehouden voor belemmering bij de aanhouding van haar vriend. Bij
deze arrestatie werden ook haar 26-jarige zus en 25-jarige zwager aangehouden in verband met het verhinderen van de aanhouding van de 28-jarige jongen en het 25-jarige meisje.
Eerder op de avond vond er een vechtpartij plaats bij het Besterdplein in Tilburg, waarbij een 16-jarige jongen uit Kerkwijk werd aangehouden. Hij beledigde de politiemensen en pleegde verzet bij zijn aanhouding.

Geweld tegen politieambtenaren

De politie en het Openbaar Ministerie tolereren op gene enkele wijze bedreigingen richting politie mensen en anderen met een publieke taak. Afgesproken is dat de straf bij (verbaal) geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Uitgaan moet leuk zijn

Uitgaan in het centrum van Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig
alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.