Fietstocht met (eigen) picknick rond Rolde

Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Fietstocht met (eigen) picknick rond Rolde

Zondag 26 juli organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een fietstocht o.l.v. van Nationaal Park gidsen door het prachtige cultuurlandschap rond het dorp Rolde. Onderweg komt de grote verscheidenheid van het Nationale Landschap Drentsche Aa aan de orde. De tocht gaat door de beekdalen van het Deurzer- en Amerdiep, maar ook het Rolder- en Andersche Diep. Prachtige esdorpen als Balloo, Deurze, Anderen en Rolde worden aangedaan. Onderweg wordt de geschiedenis verteld van het landschap en het ontstaan van de brink- en esdorpen. Steeds houden we zicht op de middeleeuwse dingspilkerk van Rolde als baken in het landschap. Onderweg wordt ‘in het veld’ een eigen lunch gebruikt.

Datum: zondag 26 juli

Aanvang: 11.00 uur

Duur: ca. 4½ uur

Start: NP Toegangspoort – TIP- ‘Onder de Molen’ (Grote Brink te Rolde) Parkeren: P-plaats bij ontmoetingscentrum-sporthal ‘Boerhoorn’, Zuides 50 te Rolde

Aanmelden is noodzakelijk. Deelnemers moeten zelf een lunch meenemen.

De deelname aan de fietstocht is gratis, na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Het aantal deelnemers is beperkt i.v.m. de verkeersveiligheid. Aanmelding is derhalve nodig via drenthe@ivn.nl en kan tot 24 juli. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Noot voor redacties: