Kruising Westerweg (N242) - Edisonstraat op de schop


27 juli 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland richt in augustus 2015 de kruising Westerweg (N242) - Edisonstraat in Heerhugowaard opnieuw in.

Een deel van de Westerweg (N242) wordt dan twee weekenden afgesloten. Ook de aansluiting met de Westdijk, Edisonstraat en Kamerling Onnesweg zijn tijdelijk dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

Weekendafsluitingen in augustus

De Westerweg (N242) tussen de Zuidtangent en Pannekeetweg (ter hoogte van industrieterrein Zandhorst) gaat dicht in het weekend van vrijdag 14 augustus 20.00 uur tot en met maandag 17 augustus 06.00 uur en van vrijdag 21 augustus 20.00 uur tot en met maandag 24 augustus 06.00 uur.

Omleiding

Het doorgaand verkeer wordt tijdens de weekendafsluitingen omgeleid via de Nollenweg (N508), Schagerweg (N245) en Provincialeweg (N504) en vice versa. Het industrieterrein blijft bereikbaar. De omleidingen staan met borden aangegeven.

Breedte beperking N242

Tussen de weekendafsluitingen in, van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus, is de Westerweg (N242) weer open, weliswaar versmald (maximaal 2.70 meter). De aansluiting met de Edisonstraat blijft in deze periode afgesloten voor verkeer. Het fietspad op de dijk (parallel aan de
Westerweg) blijft begaanbaar.

Afsluiting Edisonstraat 14 tot en met 24 augustus

De aansluiting van de Edisonstraat op de Westerweg (N242) is van 14 augustus tot en met 24 augustus afgesloten. Het is voor verkeer niet mogelijk om vanaf de Edisonstraat de Westerweg (N242) op te rijden of vice versa.

Werkzaamheden

De provincie verbetert de doorstroming en de veiligheid op de kruising Westerweg (N242)- Edisonstraat door de aanleg van extra opstelstroken en het plaatsen van verkeerslichten. Eerder dit jaar zijn ter hoogte van de kruising de bushokjes en de voetgangers- en fietsoversteek verwijderd. De
herinrichting wordt gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden aan de Westerweg (N242) tussen de Westdijk en de Pannekeetweg.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunt u bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis) of een e-mail sturen naar N242@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/Alkmaar (N242 Edisonstraat) en Twitter (@N242_Uitvoering).

De werkzaamheden aan de kruising N242 (Westerweg)-Edisonstraat zijn onderdeel van de herinrichting en groot onderhoud aan de N242. De provincie heeft hiermee als doel de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te vergroten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel