FC Utrecht en St. Antonius samen voor gezondheid en vitaliteit

27 juli 2015, 7:30 uur.

FC Utrecht beddenrace

Het St. Antonius Ziekenhuis en FC Utrecht slaan de handen ineen en vragen op een vernieuwende wijze aandacht voor gezondheid en vitaliteit. In de eerste fase van deze samenwerking staat het St. Antonius Onderzoeksfonds centraal. Dit fonds financiert onderzoeken waardoor patienten een betere kwaliteit van leven krijgen. Met twee evenementen wordt door FC Utrecht en St. Antonius geld ingezameld voor dit goede doel: de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen op 29 augustus en de St. Antonius Beddenrace op 13 september.

Als start van de samenwerking zet FC Utrecht op zaterdag 29 augustus de deuren van Stadion Galgenwaard open voor patienten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis. Met hun vrienden en familie kunnen zij tegen sterk gereduceerd tarief de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen bezoeken. Van elk verkocht kaartje, komt een euro ten goede aan het St. Antonius Onderzoeksfonds.

Beddenrace: FC Utrecht doet ook mee

Op 13 september organiseert het St. Antonius Onderzoeksfonds een beddenrace. Dat is een race waarbij teams van 10 deelnemers met een speciaal racebed een afgezet parcours op de openbare weg hardlopend afleggen. Ook FC Utrecht neemt met een team deel aan deze race. Kijk voor meer informatie op www.antoniusbeddenrace.nl.

Goed doel

Het ingezamelde geld komt ten goede aan het St. Antonius Onderzoek fonds. Dit fonds financiert medisch onderzoek dat niet door de overheid wordt gefinancierd maar wel van (levens)belang kan zijn voor patienten. Het gaat vooral om onderzoeken op het gebied van hart- en vaatziekten, longziekten en kanker. Door het St. Antonius Onderzoeksfonds te steunen kan baanbrekend onderzoek verricht worden dat uiteindelijk leidt tot een daadwerkelijke verbetering van zorg. Denk bijvoorbeeld aan de eerste hartoperatie via de lies in 2013. Maar er wachten meer onderzoeken op financiering, zoals onderzoek om de effecten van dotterbehandelingen vooraf te meten en onderzoek naar het terugdringen van antibioticagebruik. Kortom onderzoek dat voortuitgang betekent voor ons allen en de mensen in deze regio in het bijzonder.

Samenwerking

Zowel FC Utrecht als het St. Antonius hebben de intentie om in de toekomst de samenwerking voort te zetten met als doel bij te dragen aan een gezonde en vitale regio.