45e jaargang Orgeltochten Noord-Holland: Orgeltocht in de regio Oude..


orgelconcert

Dorpshuis en Kerk te Oudendijk, Kerk van Beets en De Grote Kerk van Oosthuizen zijn het decor van de vierde en laatste orgeltocht van deze zomer op zaterdag 8 augustus a.s.

De tocht is onderdeel van een serie van vier orgeltochten die worden gehouden in o.a. Warmenhuizen, Haarlem en Muiden. Boeiende muziekprogramma's, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken zijn de ingredienten van het hoogstaand programma van orgelconcerten. Stichting Orgeltochten
Noord-Holland houdt hiermee de traditie van orgelconcerten al 45 jaar springlevend.
Voorzitter van de Orgeltochten Noord-Holland Hans Schipper: "We bereiken deze zomer een mijlpaal in de historie van de Orgeltochten Noord-Holland: op 25 juli 2015 is de 300e Orgeltocht gehouden in Haarlem. Kwaliteit is het kenmerk van onze orgeltochten. Gerenommeerde organisten brengen keer op
keer een bijzonder muzikaal programma, omlijst met wetenswaardigheden over orgel en bouwer en een demonstratie van de orgelregisters. Het is een ideale kennismaking met de `koningin onder de muziekinstrumenten', een haast unieke belevenis!"
Tijdens de 302e tocht, zaterdag 8 augustus a.s. in deze regio zal organist Henk Verhoef diverse orgels bespelen in drie kerken:

* 10.30 Dorpshuis en Kerk Dorpsweg 24, 1631 DE Oudendijk
* 12.00 Kerk van Beets Beets 51, 1475 JD Beets
* 14.30 De Grote Kerk Raadhuisstraat 61, 1474 HJ Oosthuizen

Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangtijd is 10.30 uur. Deelname is EUR 15,- p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl.