Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Evenementenbeleid ..


[IMG]

Cranendonck is een toeristisch en recreatieve gemeente. Een gemeente waarin veel evenementen worden georganiseerd.

Vaak wordt er bij deze evenementen ook mechanische- of livemuziek gebruikt. Hiervoor is een muziekontheffing nodig. De beleidsregels hiervoor zijn aangepast. In dit artikel leggen we u uit wat dit inhoudt.

Organiseert u een evenement?

Voor het organiseren van een evenement waarbij muziek ten gehore gebracht wordt is een muziekontheffing nodig. Deze ontheffing wordt verleend om enige vorm van overlast toe te staan. De overlast moet altijd in relatie blijven staan met de leefbaarheid binnen de gemeente. Een muziekontheffing
vraagt u aan via de website www.cranendonck.nl, door te zoeken op `evenement organiseren'.

Overlastmeldingen

Aan de muziekontheffing zijn regels verbonden waarmee een maximum gesteld wordt aan de geluidsniveaus voor muziekgeluid. Bij meldingen van overlast worden meestal de lage tonen oftewel bassgeluiden van de muziek aangewezen als oorzaak. Vernieuwde inzichten hebben ertoe geleid dat deze regels
tot op heden niet geschikt waren om op te treden tegen de geluidsoverlast van de lage tonen. Om deze reden zijn er specifieke regels toegevoegd voor geluidsniveaus van lage tonen. Hiermee hopen wij dat de overlast ingeperkt wordt zonder een onevenredige afbreuk te doen aan de mogelijkheden.

Vernieuwde evenementenbeleid inzien

Het vernieuwde evenementenbeleid is als bijlage toegevoegd aan dit bericht op de gemeentelijke website www.cranendonck.nl. Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@cranendonck.nl.