Openbare elektrische laadpalen in Zoeterwoude


Vanaf nu kunnen Zoeterwoudenaren met een elektrische auto een laadpaal bij hen in de buurt aanvragen. De gemeente Zoeterwoude heeft een overeenkomst gesloten met het bedrijf Allego over het plaatsen van openbare laadpalen.

Elektrisch rijden is schoon, stil en zuinig. Beter voor het milieu, de leefomgeving en de gezondheid. Daarom wil de gemeente een goede oplaadinfrastructuur realiseren en het gebruik van elektrische auto's stimuleren.

Wethouder Kees den Ouden: "De gemeente Zoeterwoude wil er graag aan meewerken dat inwoners kunnen beschikken over een openbare laadpaal in de directe buurt van hun woning. Inwoners met een elektrische auto kunnen zelf die laadpalen aanvragen. Allego gaat graag aan de slag met die aanvragen en,
in overleg met de gemeente, plaatsen ze een oplaadpaal in uw buurt."

Locaties

Benieuwd waar de laadpalen geplaatst gaan worden? Een kaart met daarop de locaties van alle nieuwe laadpalen is te vinden op www.openbaarladen.nl. Hier wordt per locatie aangegeven wat de status van de oplaadpaal is. De bestaande locaties (en binnenkort ook de nieuwe) zijn te vinden
op www.oplaadpalen.nl.

Eenvoudig aan te vragen

Elise Wienholts van Allego: "het aanvragen van een openbare laadvoorziening is eenvoudig: "We willen graag mogelijk maken dat elke inwoner, werknemer of bezoeker in Zoeterwoude altijd en overal kan laden." Aanvragen kunnen worden ingediend via www.openbaarladen.nl.

Zelf een laadpaal aanvragen? Zo werkt het!

* Stap 1: Via een digitaal aanvraagformulier doet de aanvrager een aanvraag voor een laadpaal in de openbare ruimte. Hij of zij ontvangt daarna een bevestiging van de aanvraag per e-mail.
* Stap 2: De aanvraag wordt door de aanbieder beoordeeld. Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, wordt de aanvraag verder in behandeling genomen.
* Stap 3: De aanbieder bepaalt de optimale locatie voor de laadpaal op basis van de gegevens van de aanvrager en specifieke criteria van de gemeente. De aanbieder doet dat binnen de directe omgeving van het woonadres van de aanvrager.
* Stap 4: Omdat het om een laadpaal in de openbare ruimte gaat, is een definitief akkoord van de gemeente noodzakelijk.
* Stap 5: Na de technische voorbereiding wordt de laadpaal geplaatst. De aanvrager wordt op de hoogte gesteld van de exacte datum van plaatsing.
* Stap 6: Na plaatsing test de aanbieder de laadpaal en geeft deze vrij. De laadpaal kan dan in gebruik genomen worden.

Ga nu naar www.openbaarladen.nl en vraag een laadpaal aan bij u in de buurt!